НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Виждате едно и също число всеки ден? Вижте какво означава това!

Виждате едно и също число всеки ден? Вижте какво означава това!

0
Виждате едно и също число всеки ден? Вижте какво означава това!
Виждате едно и също число всеки ден? Вижте какво означава това!

Това се случва с много хора. Сигурно ви се е случвало да сте у дома, на работа или в магазина, и да осъзнаете, че навсякъде виждате едно и също число. Освен това, колкото повече започвате да мислите за него, толкова по-често го срещате. Някои хора, които се интересуват от нумерология, твърдят, че по този начин Вселената комуникира с хората, опитвайки се да им предаде своето послание. Известно е, че един от първите нумеролози е бил Питагор, който разглежда числата не само от математическа гледна точка, но също така е смятал, че те имат свещено значение. Вижте каква стойност от гледна точка на нумерологията могат да имат числата.

Числото 1
Числото 1 и в Африка е 1. То стои сам и заема първо място, следвано от други числа. Ако виждате това число, тогава сте разработили лидерски умения и можете да бъдете ръководител. Оценете това качество и се старайте да го използвате само в добро.

Числото 2
Двойката символизира партньорство и равновесие. Последователите на Питагор смятат, че символизира двойствеността и неразделността на крайностите (светлина и мрак, сладко и горчи­во, умен и глупак). То отговаря за равновесието и контраста, като смесва в равни пропорции позитивните и негативните качества.

Числото 3
Три – във всички отношения числото е сакрално. Особено ярко се проявява в християнската православна традиция. Светата Троица: Отец, Син и Светия Дух; трите дара от влъхвите за Младенеца Христос: Бог, Цар и Жертва; трите абдикации на Петър; три дни преди Възкресението. Тройката символизира душата на човека като комбинация (дух – душа – тяло). Може да се каже, че предстоящите събития в живота ви ще се ръководят отгоре. Това е благоприятно число.

Числото 4
Това число е свързано със Земята, стабилността и изразът “стои здраво с двата крака на земята”. Според Питагорейската школа четворката съответства четирите страни на света, 4 елемента и означава цялост, съвкупност, пълнота, хармония на пропорциите и справедливостта. Има обаче изключения. По този начин в Източна Азия символизират смъртта и се избягва по всякакъв възможен начин. Може би ви напомня, че е време да слезете от Небето на Земята и да преминете от думи на дела.

Числото 5
Това е числото на любовта, здравето и брака. Питагорейците смятат, че този съюз може да бъде приписван не само на хората, но и като съюз между Земята и Небето (4 елемента + 1 пети). Това число най-много съответства на човешкото тяло: пет сетива, пет пръста на ръката. Нумеролозите твърдят, че ако вниманието ви бъде постоянно завладяно от това число, скоро животът ви ще се изпълни с хармония и всичко ще си дойде на място, физически и емоционално.

Числото 6
В нумерологията това число означава обединяването на два триъгълника – мъжки и женски, символизира равновесие и хармония. Ако често го срещате, тогава в живота ви скоро ще се появят красота, идеи и почтеност. Може би ще научите нещо ново или ще споделите знания с другите, което ще направи живота ви по-интересен и многостранен.

Числото 7
Числото 7 е магическо и може да символизира както щастие, така и нещастие. Седем носи увереност, сигурност, съвършенство и мир. В живота има 7 дни в седмицата, 7 чудеса на света, има много притчи и думи, свързани с това число (“Седемте морета”, “Седем страсти – един отговор”). Може би трябва да погледнете в себе си, да се доверите на вашата интуиция, а след това ще разкриете тайна, за която не сте могли да намерите ключ дълго време.

Числото 8
Осем означава стабилност, баланс и сила, както и изобилие и просперитет. Виждате 88? Още по-добре! Най-вероятно щастието много скоро ще се усмихне и на вас. Освен това може да означава, че всичко върви по свой начин и ще изпитате удовлетворение от това.

Числото 9
Това число според нумерологията е свързано с магия и мъдрост, лидерство и власт. Питагорейците се отнасяли към него с известен скептицизъм, защото е по-малко от най-съвършеното число – 10. 9 може да означава, че в близко бъдеще ви предстои труден период.

Числото 10
10 според нумерологията означава съвършенство. Нейните корелации: закон, ред, власт. Целият живот се основава на десетичен профил. Питагорейците вярвали, че това число символизира нещо божествено, защото съчетава в себе си триъгълник и кръг, които за древните гърци били свещени фигури. 10 може да означава, че скоро ще завършите нещо важно по-добре, отколкото сте очаквали.

Числото 11
11 се счита за основно число, което често се интерпретира като хаос, конфликт и бунт. Числото 11 също се свързва с нещо свръхестествено, а ако 10 означава съвършенство, тогава 11 символизира началото на нов път или дело. Може да не е лесно, но ако положите усилия, успехът е много вероятен.

Вижте още: Формата на лицето разкрива скрити характеристики за вашия характер

Числото 12
12 символизира космическия ред и Вселената. На ум ни идват незабавно 12-те месеца като мерило за времето и пространството. Ако постоянно срещате точно това число по пътя си – може би скоро ще имате отговор, който ще ви помогне да намерите решение в сегашната ситуация и да я промените във ваша полза. Също така ви напомня, че дълбочината и мъдростта на мислите не са някъде там, а тук, до вас и около вас.