НАЧАЛО ЗДРАВЕ Лукът е способен на удивителни неща за вашето здраве

Лукът е способен на удивителни неща за вашето здраве

0
Лукът е способен на удивителни неща за вашето здраве
Лукът е способен на удивителни неща за вашето здраве

Лукът е неразделна част от многобройни традиционни кухни по света и е бил използван като лекарство от хиляди години насам. Смята се, че това е най-ефективното средство за лечение на тежко повръщане и отлично засилва имунната система.

Мощните му антисептични и антибиотични свойства се дължат на голямото количество сяра. В допълнение, лукът е богат и на антиоксиданта кверцетин, който ефективно се бори със свободните радикали.

В случай на респираторни заболявания лукът може да бъде от голяма полза, тъй като има силен отхрачващ ефект. В допълнение, той е мощен антиоксидант и благодарение на неговите съединения като сярата и флавоноидите е полезен при диабет, артрит, сърдечни заболявания и висок холестерол.

Световната здравна организация потвърждава мощните свойства на лука за облекчаване на респираторни инфекции, бронхит и кашлица.

Ето как да използвате лука като естествен лек за различни заболявания и здравословни проблеми:

Кашлица.

Трябва да обелите по-голям лук и да го нарежете на половина. Поръсете с половин супена лъжица кафява захар и го оставете за един час. Вземете лука и консумирайте два пъти на ден, за да облекчите кашлицата.

Повръщане.

Трябва да настържете два лука, един бял, а другият – жълт. Изцедете сока от тях, обвити в марля. След това сварете малко мента и я оставете да се охлади. След това изпийте 2 супени лъжици сок от лук и изчакайте 5 минути, след това изпийте 2 супени лъжици студен чай от мента и изчакайте още 5 минути. Повтаряйте процедурата, докато симптомите изчезнат. Гаденето ще изчезне за 15 минути и веднага ще спрете да повръщате.

Болка / инфекция на ушите.

Трябва да сложите парчета лук в тънък чорап и да го завържете. Поставете го на засегнатото ухо и покрийте ухото / главата с шапка, за да закрепите чорапа. Свалете, когато болката изчезне.

Треска.

Нанесете малко кокосово масло върху долната част на краката. След това нарежете лука на тънки филийки, поставете парче върху крака и обвийте с хранително фолио. След това поставете чорапите. По този начин ще премахнете токсините от тялото, както и заболяването.

Натрупвания в гърдите.

Смесете малко кокосово масло с нарязан лук и нанесете тази паста върху гърдите. След това покрийте с кърпа и облечете тениска.

Вижте още: Лененото семе и информацията за него, която трябва да знаете

Пречиства въздуха.

За да пречистите въздуха от бактерии и вируси, трябва да поставите лук около дома си.