НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Научете повече за себе си, като си изберете една чакра!

Научете повече за себе си, като си изберете една чакра!

0
Научете повече за себе си, като си изберете една чакра!
Научете повече за себе си, като си изберете една чакра!

Според стария санскритски език, думата “чакра” означава “колело” или “диск”. В йогата, медитацията и аюрведата, този термин се отнася до енергийното колело в тялото. Има 6 основни чакри, които са разположени от основата на гръбнака до темето. За да визуализирате чакрите в тялото, представете си енергийно колело, където се срещат материята и съзнанието. Тази невидима енергия е жизнената сила, която ни държи жизнени, живи и здрави.

Без да мислите много, изберете чакрата, която ви допада най-много и вижте това, което тя ви разкрива. Ще бъдете изненадани от тайните, които ще разберете за вашата личност!

1. Червена: коренна чакра

Червеният цвят е най-дълбокият и най-мотивиращ от всички останали цветове. Тази чакра представлява оцеляването. Вие се събуждате и се движите към промените, които трябва да направите в живота си. Червеният цвят означава страст, упоритост, любов, смелост и много други силни качества. Този цвят също е свързан с богатство, прогрес и съпротива.

Но този цвят може също да показва емоции като ярост, гняв, депресия и чувство на неудовлетвореност, ако вашата коренна чакра е разбалансирана. Може да получите и физически симптоми, като хранителни разстройства, песимизъм и липса на концентрация. Добрата новина е, че всичко това може да се промени и можете да използвате червената положителна енергия, за да увеличите силните си качества, като амбиция, решителност и постоянство.

2. Оранжева: сакрална чакра

Сакралната чакра е символ на сила и жизненост, защото е топъл цвят, който напомня за слънцето. Чакрата се намира в областта на таза и подсказва, че търсите приятни преживявания в ежедневието. Оранжевият цвят е мощна духовна и физическа енергия, така че вероятно сте много успешни в спорта и други дейности, които изискват издръжливост и сила.

Ако тази чакра не е здрава, може да имате проблеми с безплодие, болки в гърба и намален интерес към секса. Вашето естествено любопитство и необходимостта от изследване могат да доведат до егоизъм, така че не забравяйте да поставите здравословни граници. Вашият весел поглед и възхищение са истински подарък за хората около вас.

3. Жълта: чакра на слънчевия сплит

Положителен, мъдър и образован. Жълтият цвят е знак, че получавате сила от слънцето. Вие сте ослепителни, смели, интелигентни и лесно забележими. Понякога хората мислят, че сте натрапчиви, защото постоянно сте в светлината на прожекторите, но това не е ваша вина. Не обвинявайте другите за грешките си и не бъдете цинични. Имате силна нужда от това вашата дума да бъде последната, но можете да я овладеете. Хората ви описват като лоялни и отговорни личности.

4. Зелена: Сърдечна чакра

Всичко, което правите, се основава на любов и състрадание. Вашите отношения със земята ви помагат да намерите баланс и да създадете здрави отношения. Чувствате естествена загриженост за животните, природата и другите хора, които понякога ви правят уязвими, тъй като има хора, които могат да го използват срещу вас. Обърнете внимание на болките в горната част на тялото, защото те могат да показват сърдечни проблеми.

Ако зелената ви енергия е слаба, тя може да доведе до намаляване на продуктивността ви, така че трябва да се опитате да укрепите имунитета си. Хората ви смятат за перфекционисти и често твърдят, че мислите твърде много, но истината е, че сте много дружелюбни и топли личности.

5. Синя: Гърлена чакра

 

Смиреността на синия цвят се свързва с небето и спокойствието. Вие сте доволни, спокойни и балансирани. Може би редовно се наслаждавате на йога, медитация или тишина. Хората мислят, че сте много лоялни. Другите цветове могат да насочат вниманието ви към различни дейности, взаимоотношения и движения, но синият цвят ви държи здраво на земята. Може да имате проблеми с щитовидната жлеза или често страдате от схванат врат. Освен че имате добро отношение и високо самочувствие, вие също притежавате огромна креативност.

6. Лилава: Теменна чакра

От духовна гледна точка имате тясна връзка с най-високите енергийни вибрации. Чувствате се изпълнени и балансирани. Вашето спокойствие произтича от тъгата в миналото и приемането на неизвестното. Лилавият цвят е баланс между женска и мъжка енергия, студ и топлина, нощ и ден, лява и дясна активност на мозъка, така че можете да кажете, че сте постигнали умствено и духовно равновесие. Много често страдате от главоболие, трудности в ученето и други мозъчни проблеми. Въпреки това, хората често ви молят за съвет, защото притежавате мистична енергия, която събужда любопитството на другите.