НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Твърде стара съм, за да бъда с хора, които не ми допадат

Твърде стара съм, за да бъда с хора, които не ми допадат

0
Твърде стара съм, за да бъда с хора, които не ми допадат
Твърде стара съм, за да бъда с хора, които не ми допадат

Прекарах повече от половината от живота си, като се позовавах на мнението, получено от грешните хора. Сега, когато навърших четиридесет години, разбрах кои са истинските ценности в живота. Осъзнах, че съм твърде стара за тези осем неща, които ме възпрепятстваха да живея живота си по свой начин:

Твърде стара съм, за да мълча

Не искам да мълча, когато някой казва нещо, което според мен не е така. Не искам да поклащам главата си или да се съгласявам с всеки глупав и нарцистичен човек. Не искам да мълча за несправедливостта. Когато видя, че нещо не е наред, искам да викам на глас, защото животът е твърде кратък, за да мълчи за несправедливостта.

Аз съм твърде стара, за да се притеснявам за това как изглеждам в очите на другите хора

В продължение на много години завиждах на мъжете, защото не е нужно да боядисват сивата си коса на всеки двадесет дни. На тях не им е необходимо всяка сутрин да слагат килограм пудра на лицата си, за да скрият бръчките си. Сега съм достатъчно възрастна, за да знам, че аз съм най-красива, такава каквато ме е създал Господ. Имам бръчки, не им знам броя, всеки втори косъм е бял, но дори така съм доволна от външния си вид. Въпросът “какво ще кажат другите” не ме интересува от известно време и благодаря на Бога за това, защото тези хора станаха толкова незначими в живота ми, че за злите им коментари развих селективен слух.

Аз съм твърде стара, за да имам дребни грехове

Сега съм достатъчно стара, за да имам само грехове. Една чаша вино всяка вечер се превърна в моята молитва. Неделеният сладолед го преименувах в грях: “сладолед всеки ден”. Сега се радвам на греховете си, че вече не мога да кажа, че те са малки, защото апетитите ми се увеличиха.

Аз съм твърде стара за неудобни обувки

Сега виждам, че нищо не ограничава живота ми. Моето движение през годините бе ограничавано от високите токчета. Не можех да вървя с желаното темпо. Винаги нещо ме стягаше, болеше … Сега нося само равни обувки и това е!

Аз съм твърде стара, за да се извинявам за безпорядъка в къщата

Къщата ми не е почистена, защото има нещо по-интелигентно, което да правя, отколкото да чистя. Е, къщата не винаги е чиста “като аптека”!

Аз съм твърде стара, за да трупам предмети у дома

Вече не събирам и не пазя нищо. Ако не бях започнала навреме да хвърлям стари документи, кутии, дрехи, досега в къщата да нямаше място за мен. Спомените пазя само в главата си.

 Аз съм твърде стара, за да бъда с хора, които не ми допадат

Защо трябва да търпя някои егоистични хора, които ми лазят по нервите? Те са далеч от моя дом. Имам достатъчно опит, за да знам кой ми допада и кой не. Тези, които не харесвам, никога повече няма да видя.

Аз съм твърде стара, за да търся доброто у всеки човек

Защо да си губя времето? Не всички хора са добри. Толкова е просто. Ако някой направи нещо лошо, той го е направил с лошо намерение, няма начин да го оправдая. Делата разкриват повече от думите. Сега съм достатъчно възрастна, за да кажа: “Скъпи мой, не си добър човек!” И да продължава напред.