НАЧАЛО ЗДРАВЕ Крем с куркума помага да излекувате раните и драскотините

Крем с куркума помага да излекувате раните и драскотините

0
Крем с куркума помага да излекувате раните и драскотините
Крем с куркума помага да излекувате раните и драскотините

Има много натурални домашни кремове, които можете лесно да приготвите с широк спектър от ползи за здравето, а ние имаме най-добрия вариант за вас. Антисептичният крем, който ви представяме, съдържа съединения с мощни дезинфекционни свойства, които го правят идеален за лечение на малки драскотини и рани, както и за някои кожни заболявания. Домашният антисептичен крем с куркума работи много по-добре от комерсиалните антисептични средства и е напълно безопасен за употреба независимо от възрастта ви.

Куркума – мощен антисептик

Куркумата е подправка, която придава на храната екзотичен вкус, но също така се използва като средство срещу множество заболявания и състояния през вековете. Тя предлага много ползи за здравето и може значително да подобри общото ви здраве. В допълнение, тя е мощен антисептик, който може да защити кожата ви от бактерии и микроби, а дори и науката потвърждава положителния ѝ ефект.

Антисептичен крем от куркума

Рецептата за този невероятен домашен крем е доста проста. Препоръчва се като най-добрата естествена опция срещу сърбеж и други паразитни и бактериални инфекции на кожата. Подготовката не отнема повече от 5 минути и съдържа съставки, които вероятно вече имате в кухнята си. Ето какво трябва да направите:

Съставки:

1 супена лъжица куркума на прах

1 супена лъжица кокосово масло

2 супени лъжици масло от ним

1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок

10 капки масло от чаено дърво

Приготвяне:

Смесете всички съставки в купа, докато получите еднаква консистенция, след това преместете сместа в съд и я нанесете върху засегнатата област, при необходимост. Просто нанесете малко крем и го оставете за 20 минути, след това изплакнете с вода. Експертите препоръчват използването на крема 2-3 пъти на ден за най-добри резултати.

Показания и противопоказания

По принцип кремът се препоръчва срещу малки драскотини и рани. Ако обаче разрезът е дълбок, може да се наложи да посетите лекар. Кремът стимулира възстановяването и регенерирането на кожните клетки също и при малки бактериални и гъбични инфекции.

Вижте още: Лукът е способен на удивителни неща за вашето здраве

Има случаи, когато кремът не може да се използва – това се отнася главно в случаите на интензивни инфекции и дълбоки рани, както и до заразени рани, които се нуждаят от антибиотично лечение. Ето защо е важно първо да посетите лекар и да се консултирате с него относно употребата на крема.