НАЧАЛО ЗДРАВЕ Пюрето от тиква помага при лечението на екземи

Пюрето от тиква помага при лечението на екземи

0
Пюрето от тиква помага при лечението на екземи
Пюрето от тиква помага при лечението на екземи

Ето как с помощта на пюрето от тиква да се освободите от екземата.

Нарежете меката част на тиквата (около един килограм) и я сварете за 10-15 минути в мляко. Намачкайте я и нанесете част от пюрето върху марля, сгъната няколко пъти, завържете краищата и поставете на болното място за 10-15 минути.

След това заменете с нова и я оставете да действа, толкова време, колкото и първата.

Продължете, докато не похарчите цялото пюре (ще отнеме около час). Лечението продължава докато ситуацията се подобри.

Известният билкар Ахмед (Уфа) също препоръчва меката част от тиквата да се поставя на екзема и рани. Казва, че е полезна и при други заболявания.

Варена тиква се препоръчва и на болните от туберкулоза, жълтеница, ниско кръвно налягане, подагра, невроза, холецистит и като диуретик в случай на отоци на бъбреците и черния дроб. Тиквата е полезна и при затлъстяване, както и при запек при по-възрастните хора.

Голямото количество пектини има положителен ефект в случай на възпаление на дебелото черво. Пектинът допринася за елиминирането на холестерола от организма и поради това тиквата се препоръчва при атеросклероза. Действа положително върху биохимичните процеси в черния дроб.

Тумори: полезно е меката част да се поставя на различни видове тумори, включително и злокачествени, по час-два няколко пъти на ден.

Мастопатия: настърганата тиква отлично разгражда удебелените части – всеки ден трябва да се поставя на гърдите по един и половина до два часа.

Отоци на ръцете и краката: два пъти дневно се консумира суровата мека част на тиквата.

Запушени жлъчните пътища: консумира се поне половин килограм на ден. Суровата и варена тиква обновява функциите на черния дроб след остър хепатит и действа като средство за изчистване на жлъчката.

Предпазни мерки:

Тиквата е противопоказна при тежка форма на диабет, докато суровата е противопоказна в случай на гастрит c намалени киселина, язва на стомаха и дванадесетопръстника.