НАЧАЛО ЗДРАВЕ 10 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин

10 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин

0
10 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин
10 причини да пиете топла вода с куркума всяка сутрин

Водата с куркума е една от най-лечебните напитки, които можете да консумирате. Всичко, което трябва да направите е да добавите куркума в топла вода и да разбъркате добре. Разбъркайти сместа малко преди да я изпиете ако искате да получите най-добри резултати. Също така е необходимо водата да бъде топла.

Ето някои ползи за здравето от употребата на тази напитка:

Помага при артрит

Изследване, проведено през 2012 г., показва, че куркума има по-силна активност от диклофенак, който е нестероидно противовъзпалително средство при лечение на болка и подуване на ставите.

Отмяна на диабет тип 2

Проучване от 2009 г. показа, че добавките с куркума могат да помогнат много в процеса на обръщане на диабета.

Бори се с възпаленията

Куркумата има силни противовъзпалителни свойства и се бори с възпаленията, дори по-добре от някои противовъзпалителни лекарства.

Подпомага храносмилането

Редовното използване на куркума подобрява храносмилането, тъй като подпомага дейността на жлъчката.

Предпазва черния дроб

Куркумата е една от най-полезните храни за запазване на здравето на вашия черен дроб, тъй като предотвратява неговото увреждане от токсини и регенерира засегнатите чернодробните клетки. Освен това тя стимулира дейността на жлъчката, подобрява функцията на жлъчния мехур и намалява задръстванията в чернодробните канали.

Грижи се за здравето на мозъка

Според редица изследвания, съществува силна връзка между когнитивните разстройства като деменция и Алцхаймер и намалените нива на определен вид хормон на растежа. Куркуминът има благоприятен ефект върху нивата на този хормон и услужливо обръща някои мозъчни заболявания или понижаване на функциите на мозъка, дължащи се на стареене.

Алкализира тялото

Куркумата е силно алкална, което има положителен ефект върху тялото. Алкалната среда на тялото предотвратява развитието на рак, защото раковите клетки виреят само в кисела среда.

Помага за здравето на сърдечно-съдовата система

Активната съставка на куркумата, известна като куркумин, може да изхвърли натрупаните плаки в артериите и така предотвратява образуването на кръвни съсиреци.

Забавя стареенето и удължава живота

Куркумина ограничава активността на свободните радикали и предпазва от възпаления. Тези два фактора се считат за едни от най-важни причини за стареенето.

Противоракови свойства

Куркуминът е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от увреждане. Куркумата е естествен продукт, който може да се използва за лечение на вашето заболяване и да поддържа тялото ви здраво. Така че, опитайте се да я консумирате редовно и ще почувствате невероятните й ползи.