НАЧАЛО ЗДРАВЕ Елементарно упражнение изправя гръбначния стълб (ВИДЕО)

Елементарно упражнение изправя гръбначния стълб (ВИДЕО)

0
Елементарно упражнение изправя гръбначния стълб (ВИДЕО)
Елементарно упражнение изправя гръбначния стълб (ВИДЕО)

Проблемите при заболяванията, свързани с гръбначния стълб, стоят днес на първо място. Още в прогимназията повече от 50% от децата имат сколиоза – изкривяване на гръбначния стълб. Повечето хора, преминали възрастта от 25 години, имат неправилна поза. От тук произхождат всички заболявания.

Благодарение на това, че упражнението “Златна рибка” се изпълнява два пъти на ден: сутрин по време на загрявката и вечер, се постига не само изправяне на прешлените, но и се възстановява баланса на функциите в целия организъм: хранене, пречистване на клетки, нервен баланс.

Упражнение  “Златна рибка”

Изходно положение:

Изпълнява се в легнало по гръб положение на твърда и равна постелка или на пода. Основното нещо при това упражнение е да не спирате.

Изнесете ръцете зад главата и ги изпънете, протегнете и краката си до максимална дължина.

Сложете ръцете зад главата си и съберете краката си, доколкото е възможно, като разтягате тялото си нагоре и надолу. Петите на краката притиснете към пода или леглото. Ръцете, врата, гърба, краката и петите притиснете към пода.

Извършете разтягане на гръбначния стълб по числото “седем”. В същото време плъзнете сякаш петата на десния си крак, а ръцете опънете на обратно. След това, отново подобно на числото “седем” направете същото упражнение, но сега с лявата пета.

Това е подготовката на тялото за изпълнението на основните упражнения.

Упражнение:

Поставете длани под шийните прешлени, а краката съберете. Придърпай големите пръсти на краката към себе си и в това положение започнете да вибрирате с цялото си тяло, също като рибка, като правите движения със стъпалата наляво-надясно, все едно махате с ръка за сбогуване. Тялото ви също вибрира наляво-надясно, но не нагоре-надолу.

Упражнението трябва да се изпълнява, като се започне от по-малко време и достигнете до три минути. Ако ви е трудно да направите това упражнение, помолете някой да ви помогне за създаването на вибрациите. С течение на времето ще можете да изпълнявате упражнението сами  без никаква помощ.

Вижте как точно се изпълнява във видеото:

Какво се случва по време на упражнението?

Първото нещо – всички прешлени идват на мястото си. Следователно се освобождават притиснати съдове и нерви. Нормализира се кръвообращението, нервите се освобождават от напрежение. Нервната система на тялото дава правилните сигнали до всички органи.

Това упражнение наистина може да се нарече “златно” , защото коригира не само нарушението на гръбначния стълб, но и възстановява равномерната пулсация във венозните клапи, през които кръвта се връща от крайниците към сърцето. Функцията за пречистване на кръвта от токсини се нормализира.