НАЧАЛО ЗДРАВЕ Връзката между бръчките на лицето и вътрешните органи

Връзката между бръчките на лицето и вътрешните органи

0
Връзката между бръчките на лицето и вътрешните органи
Връзката между бръчките на лицето и вътрешните органи

Местоположението и дълбочината на бръчките по лицето могат да разкажат много за вашето здраве. Бръчките по лицето не означават непременно труден живот. Някои от тях се предават по наследство.

Но има някои видове бръчки, които предупреждават, че човек има здравословни проблеми. Който е предупреден, значи е въоръжен.

1. Хоризонтални линии на челото
Хоризонталните линии на челото също се наричат ​​”бръчки на безпокойство”. Ако имате такива бръчки, това означава, че в живота ви има много стрес. Ето защо се опитайте да си почивате повече и да прекарате време сами със себе си. Тези бръчки са пряко свързани с храносмилането. Те също така сигнализират, че ядете прекалено много сладки и мазни храни и не пиете достатъчно вода.

 2. Линия над дясната вежда
Наклонената вертикална линия над дясната вежда говори за проблеми с вътрешните органи. По-специално, тази част на лицето е свързана с черния дроб. За да коригирате това, трябва да консумирате повече зелени зеленчуци, плодове и зърнени храни. Но от кафе, сол и подправки е по-добре да се въздържите!

 3. Линия над лявата вежда
Докато линията над дясната вежда е свързана с черния дроб, линията над лявата вежда сочи директно към далака. Ако подозирате, че нещо не е наред, потърсете медицинска помощ. Ако не, просто подбирайте храната, с която се храните. По-специално, можете да консумирате естествено сладки храни, като сушени плодове.

4. Бръчки върху носа
Хората, които имат бръчки по носа, са склонни към алергии. Освен това, такава линия може да бъде свързана с либидото ви, или по-скоро с понижаването му.

5. Бръчици от външната страна на окото тип “пачи крак”
Това е един от най-често срещаните случаи и места за появата на бръчки. От една страна, те са знак за активни изражения на лицето, тъй като се усмихваме с цялото си лице. От друга страна, говорят за влошено зрение. Плюс това, те са свързани с работата на бъбреците и храносмилането. Трябва да промените начинът си на хранене.

6. Кръгове или торбички под очите
Всеки в живота си има дни, в които не се е наспал достатъчно. Но кръговете под очите може да не са свързани със съня, а с бъбреците. Борбата с такива неприятни кръгове е доста проста – повече зеленчуци, плодове и положителни емоции! Освен това може да имате лошо кръвообращение. Масаж или активни физически упражнения също ще помогнат.

7. Чувствителните зони по бузите
Чувствителността на бузите може да показва нарушение на храносмилането, а червените и други петна по бузите могат да издават проблеми с белите дробове. За белите дробове, упражнения за правилно дишане и физически упражнения ще бъдат от полза. Ако в допълнение имате затруднено дишане, трябва да посетите лекар.

8. Зачервяване на върха на носа
Зачервяването на върха на носа може да бъде свързано със сърдечни проблеми и нарушено кръвообращение, високо кръвно налягане. За да отстраните проблема, освен да се консултирате с лекар, премахнете от менюто си подправки, кафе и алкохол. Опитайте се да обърнете внимание на авокадото – полезните мазнини, които се съдържат в него, ще окажат благоприятен ефект върху сърцето ви!

9. Бръчки близо до ъглите на устата
Вертикалните бръчки около ъглите на устата са свързани с дебелото черво. Ние не винаги мислим за здравето на тази част от тялото, но всичко е сравнително лесно поправимо. Специалистите препоръчват в такива случаи прием на витамин D и храна, съдържаща фибри.

10. Бръчките на смеха
Причините за появата на тези бръчки са две. Съответно има два начина за решаване на проблема. Ако се смеете твърде често, неизбежно ще получите такива бръчки като “подарък”. Или спрете да се смеете, или го приемете така,както е. Ако говорим за сериозен проблем, най-вероятно е панкреаса. Яжте повече череши, боровинки, грейпфрут, чесън и спанак.

 11. Вертикални бръчки над горната устна
Вертикалните линии над горната устна не се появяват при всеки. За появата на такива бръчки най-често се посочва тютюнопушенето. В допълнение, тази област на лицето е свързана с далака. Препоръчват се зеленчуци като тиквички, патладжан, ряпа и моркови.

12. Петна върху устните
Петната по устните могат да показват проблеми с дебелото черво и кръвоносните съдове. В първия случай, както си спомняте, витамин D и храни, съдържащи фибри. Във втория – повече физическа активност.

13. Бръчки около шията
Или това, което наричаме двойна брадичка. Това може да е следствие от наднорменото тегло. Но не по-рядко това е признак и на проблеми с щитовидната жлеза. В този случай си струва да премахнете глутена от храната и да консумирате храни, богати на йод и цинк.

14. Кръгове около ириса
В допълнение към изучаването на така наречената “карта на бръчките”, погледнете очите си. Наличието на кръгове около ириса е признак на повишен холестерол. Това от своя страна може да причини инсулти и инфаркти. Нормализирането на нивото на холестерола се крие в повишаване на физическата активност, здравословно хранене и добавянето на ядки към храната.

15. Проникващи временни вени
Те са характерен признак за високо кръвно налягане. Първото нещо, което можете да направите, е да намалите стресовите ситуации, да се движите повече и да се тревожите по-малко. Освен това, консумирайте банани, намалете солта и бъдете физически активни.

Вижте още: Една чаша преди лягане изгаря мазнините и чисти червата

16. Линия под долната устна
Наличието на такива бръчки по лицето може да означава, че в живота на човека има негативни емоции. В този случай е необходимо да се научим да даваме изход от такива емоции, така че те да не се отразяват на здравето на целия организъм.