НАЧАЛО ЗДРАВЕ Като притиснете тези точки, ще почувствате нещо невероятно

Като притиснете тези точки, ще почувствате нещо невероятно

0
Като притиснете тези точки, ще почувствате нещо невероятно
Като притиснете тези точки, ще почувствате нещо невероятно

На дланите ни има определени точки, свързани с нашето тяло. Чрез натиска върху тези точки е възможно да повлияете на работата на съответните органи.

Тази древна техника е подобна на акупунктурата. Знаейки местоположението на специалните точки на дланта, можете самостоятелно да ги масажирате и да подобрите своето здраве!

Достатъчно е да притиснете желаната точка за 5 минути, докато дишането ви остане спокойно.

1) Палец.

Когато окажете натиск върху тази точка, можете да решите проблеми като кашлица, недостиг на въздух, а също така да подобрите функцията на щитовидната жлеза.

2) Палец.

Тази точка може да намали депресията, тревожността, стреса. В допълнение, притискането на тази точка ще облекчи главоболието, болката в стомаха и панкреаса.

3) Показалец.

Ако имате заболяване на бъбреците и пикочния мехур, препоръчваме ви да притиснете тази точка. Освен това, по този начин можете да намалите мускулните болки в гърба, киселините в стомаха и зъбобола. Можете да се отървете от безпокойството и умственото напрежение.

4) Среден пръст

Тази точка може да регулира черния дроб и жлъчния мехур. Ако се чувствате нерешителни или раздразнителни, можете да подобрите настроението си, като притиснете тази точка. В допълнение, тази точка е полезна за подобряване на кръвообращението и зрителната острота, облекчава болката при мигрена и менструалните спазми.

5) Безименен пръст.

Масажът на тази точка стимулира функцията на белите дробове и дебелото черво, подобрява състоянието при кожни заболявания.

6) Кутре.

Масажът на тази точка ще помогне за работата на сърцето, тънките черва, ще облекчи болките в гърлото, проблемите с костната тъкан. Масажирайте кутрето, ако изпитвате загриженост, несигурност и тревожност.

7) Точка номер 7

Тази точка може да помогне за регулиране нивата на кръвната захар.

8) Централната част на дланта

Когато окажете натиск върху тази точка, ще премахнете нарушенията в храносмилателната система и болката в корема.

Вижте още: Най-важната точка за възстановяване на здравословното състояние

9) Месестата част на дланта.

Тази точка е отговорна за ендокринната система и работата на сърцето.