НАЧАЛО ЗДРАВЕ Най-важната точка за възстановяване на здравословното състояние

Най-важната точка за възстановяване на здравословното състояние

0
Най-важната точка за възстановяване на здравословното състояние
Най-важната точка за възстановяване на здравословното състояние

Тай Чи точката е разположена във вдлъбнатината зад вътрешната кост на глезена. Много хора не изпитват никакви усещания при натискането й. Особено хората с влошено здраве, но когато укажем натиск в тази точка се образува ямка.

Необходимо е да се масажира тази точка, докато не почувствате болка. След това продължете да масажирате, до тогава, докато точката престане да бъде прекалено чувствителна. Така че ние заставяме кръвта и жизнената енергия Чи да се върнат към източника – в точката Юн Цюан.

Тай Чи – юан – това е точка на бъбречния канал. Юан-точките са способни да събудят и активират първичната енергия на тялото, а след това да я запазят за бъдещи нужди – отправяйки я в точката Юн Цюан. Така ще укрепите основата на организма, която е и основа на здравето.

Аз ви съветвам да откриете тази точка и да я използвате постоянно, като често правите упражнението Златен петел стоейки на един крак, масажирате стъпалата и напарвате краката си вечер. Всички тези методи са предназначени да накарат кръвта и жизнената енергия Чи да потекат към долните крайници и да се върнат обратно към източника.

Много хора постоянно ги болят стъпалата, което е един от показателите за бъбречна слабост. Такива хора е нужно по-често да масажират точка Тай Чи, това ще накара кръвта да циркулира по-активно през бъбречните канали. Ако ние съживим тази точка, свежата кръв ще разбие всички задръствания по хода на каналите, ще изведе застоялата кръв и токсините.

Защо възникват болезнени усещания? Защото има застой на кръвта. Запушването на каналите причинява болка. Необходимо е да се стимулира притока на прясна кръв, за да се отървете от задръствания и така болката ще отмине. Масажът Тай Чи спомага да се отървете от застой на кръвта.

Някои хора постоянно страдат от сухота и дразнене в гърлото, без значение колко вода пият. В гърлото няма достатъчно слюнка поради слабост в бъбреците. Масажът на точката Taй Чи изпълва Ин бъбрека. Юан-точката изпълва с енергия органа.

Много жени страдат от болезнена менструация. Тай Чи помага и в тези случаи. При болки в бъбреците, които най-често се срещат в бъбречните заболявания, облекчение ще донесе масажирането на тази точка.

Някои страдат от подагра, която е следствие от прекомерни количества пикочна киселина. Ежедневният масаж на точката Тай Чи ще помогне в борбата с причините на възникване на заболяването.

При възпалителни заболявания на бъбреците често се появяват трудности при уриниране. Масажът на Тай Чи точката е в състояние да стимулира отделянето на урина.

Тай Чи помага при лечението на вродени тикове. Като допълнително средство за лечение често използват Тай Чи при усложнения в главния мозък. Китайската медицина счита, че бъбреците са отговорни за правилното функциониране на мозъка, а мозъка е свързан с дейността на бъбреците.

Някои хора след някакво нещастие, случило се в семейството, започват постоянно да плачат. Понякога даже губят зрението си по тази причина. В такива случаи, аз настоятелно препоръчвам да се прави по-често масаж на Тай Чи точката.

Лечението на анорексия – отвращение към храната, също трябва да включва стимулиране на Тай Чи точката. Бъбречните канали се простират в областта на стомаха и червата, следователно тази точка помага и при лечението на заболявания в тези части на човешкото тяло.

Сенилната деменция също е проява на бъбречната недостатъчност. Активирането на бъбречните канали, осигурявайки им проходимост е сред най-важните средства за предотвратяване на сенилни заболявания, включително деменция.

В действителност, не си струва да се опитвате да разберете точно коя точка лекува старческа деменция, шум в ушите или заболявания на зъбите. Необходимо е просто да се обезпечи проходимостта на бъбречните канали и в резултат – проявите на бъбречна недостатъчност ще изчезнат.

Много масажни точки, отнасящи се към бъбречните канали, помагат за лечение на тези заболявания, нужно е просто да ги стимулирате по-често, за да ги накарате да работят. Ние знаем, че акупунктурните точки Тай Чи, Ян Гу и Юн Цюан са изключително важни за подобряване на работата на някои човешки органи. Може да се каже, че точката Тай Чи лекува болка и сухота в гърлото, но също така е вярно, че точката Ян Гу лекува симптомите на тези заболявания.

Така че текста трябва да се тълкува правилно. При болка и сухота в гърлото е необходимо да натиснете различни точки. Но точката Тай Чи е най-чувствителна и ефективна. Днес, чувствителна може да бъде една точка, а утре същата е възможно да се окаже напълно нечувствителна. Следователно е необходимо да се задейства различна точка – тази, която е чувствителна в момента. Ние трябва да разберем този принцип.

Да допуснем, че имате възпалено гърло. Има няколко точки, които могат да лекуват болно гърло – Тай Чи, Ян Гу Йонг и Юн Цюан. Вие натискате точката Юн Цюан, но в момента тя е нечувствителна. Значи няма смисъл да я масажирате. Натискате точката Ян Гу, но и тя е напълно нечувствителна и не си струва да разчитате на нея. А точката Тай Чи – болезнена и чувствителна. Така че в този момент именно точката Тай Чи се явява достатъчно ефективна за лечение на гърлото.

Точката Тай Чи не е толкова изключително важна за попълване на енергията в бъбречните канали, тя е важна за компенсиране на общото ниво на енергия в организма. Всички знаем, че точката Цу Сан Ли се използва за попълване на енергията в организма и за укрепване на цялото тяло. Ако сравним ролята на тези забележителни точки, Цу Сан Ли се използва за попълване на следродилната енергия, а Тай Чи – възстановява изначалната, придобитата по рождение енергия. За да се укрепи фундамента на човешкия организъм, трябва да използвате точката за Тай Чи.