НАЧАЛО ЗДРАВЕ Избягвайте тези храни, ако често страдате от главоболие!

Избягвайте тези храни, ако често страдате от главоболие!

0
Избягвайте тези храни, ако често страдате от главоболие!
Избягвайте тези храни, ако често страдате от главоболие!

Храни, които могат да причинят непоносима мигрена

Ако често страдате от силно главоболие или мигрена, потърсете причината за това в кухнята си.

Болката, която се появява внезапно, може да се дължи на силни миризми или поради прекомерно излагане на светлина.

Но има и храни, които трябва да консумирате внимателно:

1. Сирене

Тираминът е аминокиселина, която може да причини мигрена и силни главоболия. Тираминът е неразделна част от ферментиралите сирена, така че със сигурност трябва да ограничите консумацията на този продукт.

2. Млечен шоколад

Най-голямата причина за мигрена е консумацията на млечен шоколад. Въпреки че какаото предпазва мозъчните клетки, в обработен вид то може да причини болка.

3. Студена храна

Има голяма вероятност да получите главоболие, ако топлото тяло, например след тренировка, се шокира със студени напитки или сладолед. Ще почувствате мигновена болка в челото, която ще продължи от 25 до 60 секунди.

4. Салати и консервирани храни

Кренвиршите, колбасите и саламите съдържат нитрати, за които се смята, че причиняват мигрена. Нитратите са съставки на консервираните храни, които подобряват вкуса на храната и удължават нейната свежест.

5. Консерванти

Сулфатите, които се добавят в процеса на промишленото сушене на плодове, като смокини, сливи, праскови, са често срещана причина за главоболие. Ако сте склонни към чести болки, четете внимателно описанията на продуктите и избягвайте консервантите.