НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 5 растения, които успешно се борят с токсините във вашия дом

5 растения, които успешно се борят с токсините във вашия дом

0
5 растения, които успешно се борят с токсините във вашия дом
5 растения, които успешно се борят с токсините във вашия дом

5 растения, които успешно се борят с токсините във вашия дом.

Известно е, че растенията “вдишват” въглероден диоксид и “издишват” кислород. Но в процеса те поемат и други съставки, включително някои, които са опасни за нас. Е, пролетта е чудесно време да добавите някои растения във вашия дом. Следните 5 са едни от най-добрите пречистватели на въздуха във вашия дом.

1. Спатифилум

Това растение прави любим интериора на много хора. Освен това, според НАСА, това растение е най-подходящо за справяне с вредните вещества във въздуха. Това цвете се нуждае от светла среда и редовно поливане.

2. Аглаонема

Това е може би най-доброто растение за пречистване на въздуха. Освен това може да го пренебрегнете за дълъг период от време и все още да бъде здраво. Можете също така да засадите растението на място, където няма много светлина.

3. Филодендрон

Това растение е лесно за отглеждане и може да расте почти навсякъде. Най-добре е да го държите на светло място, но също така може да остане на по-тъмно. Не прекалявайте с поливането.

4. Драцена

С течение на времето това растение може да достигне до 180 сантиметра. Отлично вирее в домашна обстановка и се нуждае от по-светло място. Напоявайте, когато забележите, че земята е суха, или веднъж седмично.

5. Замиокулкас

Това растение е чудесно за начинаещи, защото расте и на светло и на тъмно. Сякаш е направено от стомана и може да издържа на нередовно поливане.