НАЧАЛО ЗДРАВЕ Известен онколог: Ако имам рак, незабавно бих направил това!

Известен онколог: Ако имам рак, незабавно бих направил това!

0
Известен онколог Ако имам рак, незабавно бих направил това!
Известен онколог Ако имам рак, незабавно бих направил това!

Известният в САЩ лекар и учен Марк Хаймън написал статия за това, какво е необходимо да направите, ако ви открият рак.

“Марк, какво бих направил ти, ако си диагностициран с рак?” – въпрос, който наскоро неочаквано ми зададе един приятел.

За съжаление, в живота си много често се сблъскваме с рака: това се случи и в моето семейство и с пациенти. Проблемът е в това, че традиционната медицина мисли погрешно, с остарели методи, когато става дума за онкология.
Научихме се перфектно да го изрязваме, да го горим и дори да го разяждаме с химиотерапия, да го облъчваме с радиация и да го бомбардираме с лекарства, но причината за възникване на рак така и не се поддава на лечение.

За щастие, имаме алтернатива. Това е “функционален медицински подход към рака”.

Функционалната медицина позволява на специалистите и пациентите да работят заедно, за да отстранят причините за болестта, в самия им корен. Това е нов персонализиран модел на диагностика и лечение на нови заболявания.

Същността му е проста: вие давате проби за генетичен анализ, а лекарите ще ви кажат към кои хронични заболявания сте предразположени и какво трябва да направите, за да ги избегнете.

Повечето експерти в тази област са на мнение, че ракът възниква от дисбаланс в енергийната система на организма. Заболяването възниква “постепенно” и поради това толкова много хора живеят с тумори, без дори да подозират за това.

С други думи, ракът е резултат от неправилен начин на живот.

Какво трябва да направите? Променете го. От една страна, това може да бъде отлична профилактика на рака. От друга, някои пациенти биха могли да разчитат, че новият начин на живот ще ги промени и ще ги избави от тумора. Известно е, че имунната система на организма, при определени условия, също може да открие раковите клетки и да ги унищожи!

Ето 5 неща, които аз бих направил, ако днес ми поставят диагноза “рак”.

1. Бих спрял да ям захар

Захарта подхранва раковите клетки и насърчава тяхното развитие. Средният американец изяжда около 69 килограма захар и 66 килограма брашно годишно! Същото се случва и в останалата част на света, където 1,7 милиарда души страдат от затлъстяване!

Ако искате да предотвратите развитието на рак или поне да го контролирате, ще трябва да се придържате към диета, която поддържа нормални нива на инсулина.

Необходимо е да се храните с богати на фибри храни, пресни, цели, “истински” продукти и да сведете до минимум консумацията на сладки преработени храни. Така вие ще можете да храните себе си, но ще лишите от храна раковите клетки.

2. Бих изключил от менюто си всички продукти, които не ми понасят

Кои са тези продукти? За всеки човек са различни. В едно голямо проучване, публикувано в списанието на Американската медицинска асоциация, е установено, че около 35% от американците страдат от свръхчувствителност към глутен. Ако тези хора консумират хляб всеки ден, то рано или късно те ще умрат или от рак или от сърдечни заболявания.

Популярни причинители на хранителни алергии са и млечните продукти. Освен това, те са свързани с резистентност към инсулина. Ако такива хора непрекъснато пият мляко, а лошото си здраве приписват на стрес или умора от работа, рано или късно техните възпалени черва ще доведат до много сериозни проблеми.

Слушайте себе си. Ако след като сте яли някоя храна, която ви харесва, но се оказва, че не ви понася и се чувствате зле, откажете се от нея!

3. Бих се погрижил за възпалителните процеси в тялото си

Възпаленията са пряк път към всички сериозни хронични заболявания, включително и рака. Обикновено те започват тогава, когато у вас се развие резистентност към инсулина, автоимунно заболяване или алергия.

Ако се чувствате уморени и депресирани, наблегнете на храни, богати на Омега-3. Най-добрите техни източници са: червена риба и ленено семе. Те ще помогнат на организма ви да се справи с възпалителните процеси.

4. Бих се погрижил за здравето на червата си

Става въпрос не единствено за риска от развитие на рак на дебелото черво. В момента много изследователи активно тестват хипотезата, че причината за рак може да бъде микробиомът на дебелото черво.

Какво трябва да се направи? Консумирайте колкото е възможно повече пробиотици и пребиотици: като кефир, кисело мляко. Също така са ви нужни фитонутриенти (горски ягоди), куркумин (съдържа се в куркумата) и ресвератрол (има го във виното и гроздето). Той помага да се забавят възпалителните процеси в червата.

5. Бих избягвал токсините

Средностатистическото новородено се ражда с 287 химикала, които се намират в пъпната му връв. Някои от тях са невротоксични. Защо споменавам това? Защото никой от нас не може напълно да избегне лошото влиянието на токсините.

Но то може да бъде намалено! На първо място, нужно е да се избягват пестициди, фталати, бисфенол А, антипирини, тежки метали (олово и живак, на първо място).

Как да го направите? Не си купувайте напитки в пластмасови съдове. Не яжте сложни полуфабрикати. Избягвайте разходките в центъра на големите градове: оловото, попадащо в атмосферата от стоящите в задръствания автомобили е много опасно, ако концентрацията му е по-висока от обичайната.

И запомнете: ракът – това не е присъда. Ако направите достатъчно усилия, е възможно да победите болестта. Вашата задача е да не разчитате единствено на лекарите, но и на самите себе си! Направете всичко възможно, за да увеличите шансовете си!

Вижте още: Лек, който унищожава всички инфекции на пикочните пътища

Моля, споделете тази важна информация с вашите приятели! Може би някой ще спаси живота си.