НАЧАЛО ЗДРАВЕ Карта на акнето: Какви проблеми разкриват възпаленията?

Карта на акнето: Какви проблеми разкриват възпаленията?

0
Карта на акнето: Какви проблеми разкриват възпаленията?
Карта на акнето: Какви проблеми разкриват възпаленията?

Вижте защо вашите козметични средства нямат ефект в борбата с акне!
Акнето е проблем, който не може да се лекува само по козметичен начин, защото причините обикновено са много по-дълбоки. Това е особено вярно за акнето по тялото. Решихме да разберем какво трябва да промените, за да се предотврати образуването на акне.

1 – Челюст и шия: Хормони
Една от най-честите причини за акне върху брадичката и шията е излишъкът на хормони от надбъбречната жлеза. Друга причина е стресът или повишената консумация на захар. Също така акнето може да бъде причинено от прекалено стегнати яки и контакт на кожата с мръсна коса.

2 и 3 – Рамене: Стрес
Акнето в тази област показва, че често се чувствате изтощени, безпомощни и уязвими. Ако петната се появяват на едното рамо, може би причината е прекалено стегната дръжка на чантата или сутиена при момичетата.

4 – Гърди: Храносмилателен тракт
Носите ли дрехи, направени от синтетични материали като полиестер или найлон? Появяват ли се често гъбични инфекции (особено ако пъпките са малки, с бели главички, наподобяващи стандартно акне) или алергии?

Ако нито едно от тези неща не се отнася до вас, това означава, че акнето няма да изчезне, докато не промените вашата диета. Това важи и за храните с подправки, чипс и сода.

5 и 6 – Ръце: Витамини
В тази област акнето обикновено е подкожно. Причината е лошо кръвообращение, както и голям брой мъртви клетки около космените фоликули. За лечение си струва да опитате ексфолиацията и редовно използване на хидратиращи кремове, в чийто състав влиза салициловата киселина.

Ако и това не помага, значи тялото ви не може да се справи с обработката и приемането на витамините, които са в храната.

7 – Корем: Нивото на кръвната захар
В областта на корема на практика няма мастни жлези, така че пъпките по него са рядко явление. Ако все пак се появят, то причините са 2 – или имате повишено ниво на кръвната захар, или носите прекалено тесни дрехи.

8 – Интимна зона: Лоша хигиена или полово предавани болести
Това обикновено е болезнено акне, което се премахва доста трудно, защото зоната е с повишена влажност. Най-добрата новина е, че просто трябва да обръщате повече внимание на хигиената си. Ако 3-4 дни след появата, няма подобрение – лошо. Нужен ви е гинеколог.

9 и 10 – Крака и бедра: Алергии и чувствителна кожа
Акнето в тази област обикновено е реакция от използването на лосиони, душ гелове и почистващи препарати. Причината също така може да е в подкожните косъмчета. Намажете с овлажняващ крем.

11 и 12 – Гръб: Нерви и храносмилателен тракт
Това е най-често срещаният тип акне. Причините са много: прекомерна функционалност на мастните жлези; облекло от синтетични материали, които не са дишащи; стрес; неправилно хранене и лоши навици.

Вижте още: Известен онколог: Ако имам рак, незабавно бих направил това!

Внимателно се огледайте за тях и не забравяйте да следите с какво се храните. В повечето случаи, това помага.

13 и 14 – Задни части: Храносмилателен тракт
Обикновено има 3 основни причини за акнето: мръсно или стегнато бельо, много суха кожа и нездравословен начин на хранене. Пушенето, храненето с мазни, пикантни и нездравословни храни като картофен чипс, кола, хамбургери и алкохол водят до образуването на токсини в организма, които след това излизат през порите на кожата.