НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Мразите да копаете картофите? Тогава ги засадете така!

Мразите да копаете картофите? Тогава ги засадете така!

1
Засадете картофите по този начин и няма нужда да ги копаете!
Засадете картофите по този начин и няма нужда да ги копаете!

Вертикалният метод за садене на картофите е изключително популярен сред много собственици на малки градински площи. Този метод често носи свръхдобив: от всеки засаден картоф може да се съберете цяла кофа с картофи!

Как да отглеждате картофи по вертикалния метод?

За тази цел можете да използвате големи торби, варели и дори пазарни чанти! В сравнение с класическия метод на засаждане на картофи, вертикалният метод има няколко предимства.

1) Чантите и варелите могат да бъдат поставени на удобно място (главното условие е да получават достатъчно количество слънчева светлина).

2) Не е нужно да копаете картофите!

3) Чантите затоплят много добре почвата, което допринася за по-добрата реколта.

4) Картофите не се нуждаят от плевене и копаене!

5) В торбите не се задържа вода. Това гарантира, че няма да има процеси на гниене.

6) Картофите се получават чисти.

7) Няма колорадски бръмбари, мана и плевели.

Днес ще ви кажем как да си направите картофено засаждане в найлонови торбички. За тази цел подходящи са обикновените чували от брашно, зърнени храни или захар с капацитет от 100 литра.

Трябва първо да отворите горния край на всеки чувал и да изсипете 2-3 кофи почвена смес (нормална почва и хумус в равни пропорции).

Следва засаждането на посадъчния материал, като внимателно запълнете с пръст, така че да не се повредят младите филизи. След тази процедура трябва да поставите чантите на слънчево място, за да се нагряват всеки ден.

Освен това, всичко което трябва да направите по-нататък, е навременното да поливате и да досипвате с почва, докато торбата се напълни до две трети. След два месеца можете спокойно да си хапвате пресни картофи с размерите на юмрук!

Не забравяйте да споделите с приятелите си този необичаен метод за засаждане на картофи – те ще бъдат приятно изненадани от него!