НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ето няколко природни средства за лечение на афти

Ето няколко природни средства за лечение на афти

0
Ето няколко природни средства за лечение на афти
Ето няколко природни средства за лечение на афти

Ето няколко природни средства за лечение на афти.

“Афта” е медицински термин за обичайните ранички, които се появяват в устата. Те могат да бъдат много болезнени и да причинят проблеми при ядене и преглъщане.

Тези рани се появяват като последица от инфекция, която трябва да се лекува в ранните етапи, така че да не се разпространява.

Има някои природни лечения, които можете да приложите у дома, като по този начин намалите болката и симптомите. По правило, афтите заздравяват за 7-10 дни.

Калиева стипца

Може да се намери в аптеките в прахообразна форма. Разбърква се с вода, за да се получи гъста паста. Поставя се върху афтата и се оставя да действа за около 15 минути, след това изплакнете с вода. Прилага се на всеки три часа, за да се предотврати разрастването и разпространението на афтата.

Сода бикарбонат

Содата се смесва с малко вода, за да се направи гъста паста и се нанася върху афтата за около 20 минути, след което се изплаква с вода. Това лечение се прави преди хранене, за да се облекчат болките, които храната би причинила при контакт с афтата. Смесете две чаени лъжички в чаша вода и изплакнете устата си след хранене. По този начин ще защитите устата от разпространението на бактерии и допълнително ще осигурите хигиена на зъбите си.

Нийм

Този индийски люляк се използва за лечение на няколко проблема, включително инфекции в устната кухина. С чай, приготвен от листата на тази билка (с вряла вода, запарен 30 минути), устата трябва да се плакне преди и след хранене. Ако може да откриете свежи листа, въпреки че имат малко горчив вкус, най-добре е да ги дъвчете, за да предотвратите разпространението на инфекцията.

Босилек

Предотвратяването на инфекцията в устата може да бъде постигнато чрез дъвчене на листа от босилек или изплакване на устата с чай от босилек.

Лук

Сокът от лук, който можете да получите, когато го смелите или настържете, с чист пръст или памук, напоен в сока, мажете афтата няколко пъти на ден. Лукът има противовъзпалителни свойства.

Сода за пиене

Бикарбонатът, който се съдържа в тази напитка, убива микроорганизмите, така че се използва срещу инфекции в устата. Плакнете устата си със сода няколко пъти на ден.

Торбички чай

За да успокоите болката, използвайте замразени чаени торбички, които съдържат танини.

Водороден пероксид

Това химично вещество има избелващи свойства, но разредено във вода се използва срещу инфекции. Най-добре е да се използва 3% водороден пероксид за третиране на афтите.

Сок от сливи

Активните съставки, съдържащи се в сливата, са доказали успеха си при лечението на инфекции в устата. Използвайте само прясно изцеден сок от домашни сливи.