НАЧАЛО ЗДРАВЕ Това ще се случи с тялото ви, ако изхвърлите хляба от диетата...

Това ще се случи с тялото ви, ако изхвърлите хляба от диетата си

0
Това ще се случи с тялото ви, ако изхвърлите хляба от диетата си
Това ще се случи с тялото ви, ако изхвърлите хляба от диетата си

Това ще се случи с тялото ви, ако изхвърлите хляба от диетата си.

Всеки грам въглехидрати, задържани в тялото, задържа и свързва три до четири пъти повече вода, отколкото теглото си. Хлябът е пълен с въглехидрати, а внезапното му премахване от хранителните навици, ще се отрази на тялото ви почти моментално.

Хлябът е бомба, която идва в много различни форми, някои от които са вредни за нашето тяло и линия, докато други заслужават само похвала. Разберете какво ще се случи с тялото ви, ако напълно премахнете хляба от диетата си.

Ще загубите килограмите, натрупани чрез водата

Хлябът е пълен с въглехидрати, а внезапното му изключване от храната, ще бъде забелязано веднага под формата на отслабване. Въпреки това, не става дума за незабавна загуба на тегло, а за загуба на излишната течност от тялото.

Тялото съхранява въглехидрати под формата на гликоген, млечни киселини, които задържат водата. Всеки грам въглехидрати, задържани в тялото, задържа и свързва три до четири пъти повече вода, отколкото теглото си.

Няма да бъдете постоянно гладни

Преработените въглехидрати, с които изобилства белия хляб в тялото ви, причиняват бързо покачване на кръвната захар, чието ниво след това пада много бързо. Тези луди промени в мозъка изпращат неясни и бързи сигнали, които увеличават чувството за глад и желанието за храна, което ни кара да дебелеем.

Но това не означава, че трябва напълно да премахнете хляба от вашата диета, но заменете празните калории от белия хляб с пълнозърнест, който успешно балансира кръвната захар.

Енергията ще расте и храносмилането ще се подобри

За разлика от пълнозрнестия или черния, белият хляб не съдържа хранителни влакна, които са необходими за правилното функциониране на червата. Ето защо такива храни причиняват запек и проблеми с храносмилането.

След като премахнете белия хляб от диетата си и въведете пълнозърнести житни растения в ежедневната си диета, храносмилането ви ще се подобри и перисталтиката ще започне да функционира нормално.

Също така, въглехидратите са храна и гориво за мозъка. Ако те са качествени, мозъкът ще работи нормално, без никакво препятствие, но ако храната не е здравословна за мозъка, тялото реагира отрицателно и има усещането за умора и изтощение.