НАЧАЛО ЗДРАВЕ Революционна рецепта за топене на мазнини с червена боровинка

Революционна рецепта за топене на мазнини с червена боровинка

0
Революционна рецепта за топене на мазнини с червена боровинка
Революционна рецепта за топене на мазнини с червена боровинка

Напитка с червен цвят, чиито основни съставки са: червена боровинка, джинджифил и лимон, които вдъхват на черния дроб нов живот, почистват го от токсини, а с това се подобрява работата на целия организъм. Именно черният дроб е най-големият чистач в организма, който пречиства кръвта, подпомага храносмилателния тракт, регулира кръвната захар и в крайна сметка помага складирането на мазнини и производството на протеини.

След повече от 20-годишна работа и усъвършенстване на диети и методи за детоксикация, нутриционистката Ан Луис Гитълмън отново зарадва всички любители на здравословния начин на живот.

64-годишната авторка на над тридесет книги, които включват революционни диети и съвети за възстановяване на жизнеността при уморен организъм, този път представя детоксикационен план, който включва т.нар. чудотворна напитка.

Всяка чаша вино, кафе или някаква форма на промишлено произведена храна на този орган, разположен от дясната страна на коремната кухина, му нанася тежък удар, въпреки че на всички им е известна способността му за регенерация.

Така че не позволявайте черният дроб сам да носи тежестта на съвременния живот, а започнете с консумацията на тази чудотворна напитка и помагайте при чистенето на токсините.

Хранителният план на Гитълмън, е добър, защото е приложим във всекидневния живот, който включва множество дейности – от упорита работа до грижи за децата и ежедневни задачи.

Преди самия детокс е необходимо да се извърши седемдневен хранителен режим, който включва плодове и зеленчуци за почистване на дебелото черво и подготвяне на черния дроб за еднодневния пост, който следва.

Осмият ден е запазен за поста, който включва единствено консумация на вода и тази чудотворна напитка.

След изхвърляне на нечистотиите следва тридневно възстановяване и връщане към “нормалното”, за което в голяма степен ще ви помогнат пробиотиците – ферментирали храни, които поддържат необходимите бактерии за успешно синтезиране на витамини и укрепване на имунната система.

Съставки на чудотворната напитка:

2 литра вода от боровинки

½ супена лъжица канела

¼ супена лъжица джинджифил на прах

¼ супениа лъжица индийско орехче

¾ чаша прясно изцеден портокалов сок

¼ чаша прясно изцеден лимонов сок

1-3 пакетчета стевия (или на вкус)

Начин на приготвяне:

Кипнете боровинковата вода, намалете котлона и добавете подправките. Заедно варете още 15 минути, след което оставете да се охлади при стайна температура. Добавете портокалов сок и лимон и стевията. Съхранявайте в хладилник.

Тайната на тази чудотворна напитка се крие в сока от червена боровинка – ефективен антиоксидант, подправките, които намаляват глада и цитрусовия сок, който е истинска витаминна бомба в борбата срещу мастните натрупвания.