НАЧАЛО ЗДРАВЕ Стомахът ви е подут като балон? Ето как да го “издишате”

Стомахът ви е подут като балон? Ето как да го “издишате”

0
Стомахът ви е подут като балон Ето как да го
Стомахът ви е подут като балон Ето как да го "издишате"

На много хора им се случва да им се подуе стомахът и да изпитват необходимост от освобождаване на газ. В стомаха се усеща чувство на стягане, пълнота и неприятно подуване, което прави стомаха във формата на топка.

Това може да се случи след обилно хранене, но някои хора се чувстват подути през цялото време. Причините за това са следните:

– Не пиете достатъчно вода.

Голям брой здравословни проблеми възникват в резултат на дехидратация. Ефектът се засилва, ако консумирате повече кафе или алкохол. Така че, пийте най-малко 6-8 чаши вода на ден.

Когато тялото е лишено от вода, то ще използва всички възможни течности от организма, а подутостта се случва именно поради това задържане на течности.

-Запек

Ако не изпразвате достатъчно червата си, т.е. имате запек, това означава, че не приемате достатъчно фибри в диетата си. По този начин в червата се освобождават газове, които влошават състоянието.

Консумирайте пълнозърнест хляб, а не бял, пийте много плодови и зеленчукови сокове.

-Стрес

Това състояние може да се дължи на твърде много стрес. В това състояние мозъкът предотвратява правилното функциониране на храносмилателната система. След като се освободите от стреса, вие също ще разрешите проблема с подутия корем.

– Ядете твърде бързо

Когато храната не е добре сдъвкана, тялото започва да я обработва и разлага по-бавно и може да се появи подуване. Също така е много важно да ядете по-малки порции на по-малки хапки.

– Консумирате твърде много въглехидрати

Подуване на корема може да възникне и поради приемането на твърде много въглехидрати. Ще решите този проблем, като ги намалите. Сменете захарта с плодове и зеленчуци.