НАЧАЛО ЗДРАВЕ Mагнезиевият хлорид може да подмладява костите. Eто как

Mагнезиевият хлорид може да подмладява костите. Eто как

Mагнезиевият хлорид може да подмладява костите. Eто как
Mагнезиевият хлорид може да подмладява костите. Eто как

Може ли магнезиевият хлорид да помогне при излишния калций в костите?

Има голям интерес към тази тема. В интернет циркулира писмото на свещеника Ян Шор, който твърди, че с консумацията на магнезиев хлорид е излекувал своя болен гръбнак, заради който е останал почти парализиран.

Калцият и магнезий са ключови за здравето на костите

Приемът на калций предпазва от заболявания като остеопороза и кариес. Въпреки това, ако калцият не се приема заедно с магнезий, той може да причини повече вреда, отколкото полза.

За усвояването на калций, е необходим магнезий, а ако го няма, неабсорбираният калций се натрупва в тялото, най-вече в костите и ставите. Тогава се появяват симптоми на артрит. Ако калцият се натрупа в сърцето, може да доведе до по-големи усложнения.

Калцирането (натрупване на калций в тъканите) може да доведе до сърдечни заболявания, рак, набръчкана кожа, камъни в бъбреците, остеопороза, проблеми със зъбите и други здравословни проблеми.

Здравите клетки в организма имат висок процент магнезий и нисък процент калций.

Как да консумираме магнезия?

Магнезият идва в много форми. Например, магнезиевият сулфат се използва като слабително (при запек). Магнезиевият хлорид се абсорбира най-добре в организма, така че се предполага консумиране под такава форма.

Магнезий – минерал за подмладяване

Калцият е много важен минерал, но толкова, до колкото се намира в зъбите и костите. Тогава, когато започне да се натрупва в ставите и меките тъкани – проблемите започват.

Постоянната консумация на магнезий помага за абсорбирането на калций, така че не се натрупва излишък. При достатъчно количество магнезий няма да имате проблем със ставите.

“Магнезият може да лекува дегенеративните калцинози на нашите телесни структури, свързани със стареенето, както и да ни помогне да се подмладиме” – казва биоерапевта Уолтър Ласт.

Споделен опит в интернет:

“Пия магнезиев хлорид от дълго време и чувствам голямо облекчение на болката в рамото, а коляното ми пука по-малко.”

Дозиране и подготовка на магнезиев хлорид:

Сложете в бутилка 33 гр. магнезиев хлорид. Долейте 1 литър хладка вода (свещеникът препоръчва да бъде дестилирана). Затворете бутилката и разклатете добре, така че сместа да може да се разбърка. Съхранява се в хладилника, но и не е необходимо. Няма срок на годност.

Дневна доза: 50 до 100 мл. (малка чаша за кафе)

Тук остава да решите дали искате да опитате или не.