НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Имитация на тухли, направени със собствените ви ръце

Имитация на тухли, направени със собствените ви ръце

0
Имитация на тухли, направени със собствените ви ръце
Имитация на тухли, направени със собствените ви ръце

Темата за мен ще бъде възможно най-актуална в следващите един-два месеца. Този метод за направата на тухли всъщност е най-простият от всичко, което срещнах.

Тухлена стена в интериора – тя е модерна и много стилна!

Защо  просто не се опитате да си преставите, че една от стените ви е направена от тухли? Просто е, има няколко интересни начина, а резултатът ще ви изненада.

Нуждаете се от: ръце, глава, гипс 30 кг, грунд, лента за боядисване, кофа, шпатула, ръкавици, вода, молив, летва, лента, нивомер.

Така че, нека да започнем.

Първо, изравнете повърхността на стената.

След това грундирайте всичко, като грундът трябва да проникне дълбоко. Ако пропуснете тази стъпка, цялото ви творчество няма да се задържи дълго и в крайна сметка ще изчезне с времето. След прилагането на грунда, изчакайте около 1-3 часа, докато се абсорбира. След това можете да започнете с маркирането.

И така, имате нужда от нивомер, молив, линия и лента за боядисване за бъдещите тухли. Стандартната тухла е с дължина 25 см и ширина 6,5 см. Вземете лента с ширина 1,9 см. Оставете в края малко запас, така че по-късно да може лесно да се отлепи. Между другото, препоръчително е първо да направите хоризонталните линии, после вертикалните, за да ви бъде лесно да ги махнете по-късно.

Разбъркайте разтвора, както е препоръчано от производителя. Можете да го направите и малко по-гъст. Вземете стандартна гипсова мазилка от 30 кг. Някой ме посъветва да добавя лепило за плочки, но реших да не се притеснявам. (Добавих от себе си PVC лепило и взех обикновенна довършителна замазка). Идеята видях от някакъв дизайнер. В резултат на това след изсъхване, повърхността стана като каменна, на места се получиха малки пукнатини, имаше много естествен вид. За гладка повърхност можете да минете с мокра ръка, преди да изсъхне, веднага след като махнете лентата.

И така, вече имате готов разтвор. Сега ви трябват 20-30 минути за нанасяне. Съветвам ви да не разтваряте твърде много смес, за да имате време да я приложите и да не изсъхне в кофата, още преди да успеете да я нанесете. Опитах се да я нанеса с шпатула, но изобщо не е удобно. Най-лесният начин, както се оказа, е с ръце в гумени ръкавици. Всичко се получава равномерно, дебелината може да бъде от 0,5 см до 2 см.

Получава се приблизително по следния начин. Ако имате следи от ръце, не се притеснявайте, всичко ще бъде премахнато по-късно. Изчакайте 5 минути и започнете да отлепяте хоризонталните линии. Вертикалните линии ще се отлепят сами заедно с хоризонталните.

Ето творението, което се получава в нормален вид.

От другата страна.

Снимка в близък план.

Вижте още: Добавете това към цветята и ще цъфтят непрекъснато!

Това успях да направя за една вечер. След като тухлите изсъхнат, леко загладете с шкурка, изравнете, почистете от праха и боядисайте в избран от вас цвят.