НАЧАЛО ЗДРАВЕ Обичате тестените изделия, но искате да отслабнете?

Обичате тестените изделия, но искате да отслабнете?

0
Обичате тестените изделия, но искате да отслабнете?
Обичате тестените изделия, но искате да отслабнете?

Ако сте любители на тестените изделия и не искате да се откажете от тях дори по време на диета, учените имат добри новини за вас. А именно, храна, базирана на тестени изделия, допринася за загубата на килограми, според ново проучване.

Става дума за това, че за разлика от останалите рафинирани въглехидрати, спагетите и макароните имат нисък гликемичен индекс и затова те не предизвикват рязко покачване на нивото на захар в кръвта, посочват учените.

Те направили анализ на 29 предишни проучвания, които изследвали въздействието на диетата с паста по отношение на други въглехидрати, в които са участвали общо 2 448 души. По-голямата част от участниците яли по 3 порции паста на седмица.

“Тестените изделия не допринесли за увеличаването на телесното тегло или телесните мазнини. Можем да кажем, че те биха могли да станат част от здравословните диети като например тези, които се основават на прием на храни с нисък гликемичен индекс “, твърди главният автор на изследването Джон Севънпайпър.

Учените работят по-подробно за определяне на това дали тестените изделия могат наистина да бъдат неразделна част от диетите, да не допринасят за увеличаване или стагнацията на теглото.