НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Съживете стайните растения с помощта на тази процедура

Съживете стайните растения с помощта на тази процедура

0
Съживете стайните растения с помощта на тази процедура
Съживете стайните растения с помощта на тази процедура

Стайните растения са не само декорация в интериора, но и помощници за създаването на приятна атмосфера у дома. И е добре, когато ни радват със зеленината и цветовете си!

Но се случва понякога така, че растенията започват да “увяхват”, да не изглеждат твърде здрави и изпълнени със сила, а понякога дори да избледняват или жълтеят. А ви изглежда, че правите всичко правилно и се грижите добре за тях…

И си задавате следния въпрос – какво се е случило?

Най-вероятният отговор в този случай е, че в саксията са се навъдили вредители. Най-често това са ларви на мухи, които със своето присъствие тровят живота на вашите растения. За съжаление те не се откриват лесно с невъоръжено око.

Разбира се, в този случай е възможно да се използват специални химични агенти за борба с вредителите. Но много често това води до факта, че самото цвете започва да страда още повече.

Поради това е по-добре да използвате метод, който не е агресивен за растенията и работи перфектно срещу неканени гости.

Поставете няколко клечки кибрит в пръстта, близо до цветето, с главите надолу. Сярата има вредно въздействие върху ларвите на мушичките и те ще загинат. А летящите насекоми, ако вече са се появили, просто унищожете с дихлорвос или подобно средство. Само след това непременно проветрете помещението!

Вижте още: Добавете това към цветята и ще цъфтят непрекъснато!

Можете също да полеете пръстта с разтвор на калиев перманганат. На следващия ден похранете растението с тор.

След тази процедура, вредителите ще изчезнат и растението ще оживее и ще продължи да ви радва.