НАЧАЛО ЗДРАВЕ 6 признака за слабо сърце, които не трябва да игнорираме

6 признака за слабо сърце, които не трябва да игнорираме

0
6 признака за слабо сърце, които не трябва да игнорираме
6 признака за слабо сърце, които не трябва да игнорираме

6 признака за слабо сърце, които не трябва да игнорираме

Сексуални проблеми и кървене от венците са проблеми, които повечето хора изпитват поне веднъж в живота си и обикновено не им обръщат внимание. Хората обикновено игнорират тези проблеми. Те не предполагат, че това са симптомите на най-опасния убиец на света, пише британският Daily Mail.

Кардиологът Джон Ервин разкрива, че когато е налице проблем с артериите, симптомите започват да се проявяват в цялото тяло.

Това са симптоми на сърдечно-съдови заболявания, които повечето хора не забелязват, докато не стане твърде късно.

1. Сексуални проблеми

Много хора смятат, че проблемите в секса са отражение на психологическите бариери и често това е вярно. Въпреки това, особено при мъжете, това предполага слаб приток на кръв, характерен за сърдечните заболявания. Ако забележите някой от тези симптоми, попитайте вашия лекар.

2. Хъркане и сънна апнея

Това явление звучи дразнещо, но може да бъде смъртоносно. Хъркането може да показва кратки респираторни арести, които сигнализират за наличието на психологически или физически проблеми в тялото, които не са решени.
Хъркането може да е признак на прекалено силен сърдечен ритъм, което може да е индикация за сърдечни проблеми.

3. Кървене от венците

Кървенето от венците може да се дължи на сериозна инфекция, пародонтоза, която може да унищожи дори костта на челюстта. Тази инфекция може да се разпространи и да направи огнища в цялото тяло. Тази инфекция значително увеличава риска от инфаркт.

4. Стягане и болка в плешката

По време на сърдечен удар много хора се чувстват сякаш слон седи на гърдите им. В допълнение, повечето хора изпитват болка в шията, преди да получат сърдечен удар, стягане в раменете и изтръпване в ръцете.

5. Оток на крайниците

Отокът на ръцете и краката е нормален процес, той се появява и няколко пъти през деня по време на физическата активност. Ако обаче забележите подуване в покой или ако отокът не намалява, има вероятност от запушване на артериите, което причинява подуване.

6. Проблеми с храносмилането, киселини

– Много хора отиват в Центъра за спешна медицинска помощ, мислейки, че имат сърдечни проблеми, а всъщност имат киселини в стомаха и жлъчката. Ако обаче усещането за парене в гърдите е последвано от борба за въздух, замайване и чувство на слабост, свържете се незабавно с вашия лекар – съветва д-р Ервин.