НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Как да разберете, че електричеството е прекъсвало в дома ви?

Как да разберете, че електричеството е прекъсвало в дома ви?

0
Как да разберете, че електричеството е прекъсвало в дома ви?
Как да разберете, че електричеството е прекъсвало в дома ви?

Как да разберете, че електричеството е прекъснало в дома ви?

Прекъсването на електричество не е рядък случаи дори и в нашия модерен и технологичен XXI век. Често временното спиране на тока не оказва особено влияние върху качеството на живота, но то влияе и по друг начин. Представете си, че сте отсъствали от дома си поради командировка за една седмица, а при отсъствието ви електричеството в апартамента многократно е спирано и когато сте пристигнали, продуктите ви са били развалени, а ужасната миризма от тях започва бавно да се  проявява. Не е трудно да си представим какво ще се случи след подобно нещо. Това е само един пример, а може да са много.

Но американците открили много интересен и важен метод как да проверите дали електричеството е спирало във ваше отсъствие.

Всичко, от което се нуждаете, е малък съд, пълен с вода, фризер или камера и монета. За начало съдът с течност трябва да бъде напълно замръзнал. След това поставете монетата върху образувалото се парче лед и поставете обратно във фризера.

Вижте още: Защо едни пушачи се разболяват от рак, а други не?

Ако имате нужда да разберете дали електричеството е спирало, просто погледнете във фризера и проверете състоянието на вашето творение. Ако монетата лежи както преди – това означава, че всичко е наред и електричеството работи правилно. Ако монетата “е потънала” под малък слой лед, токът е спирал, но не за дълго. Е, ако монетата лежи замръзнала на дъното е по-добре да смените хранителните продукти в хладилника си.