НАЧАЛО ЗДРАВЕ Победете рака, като консумирате тези 15 продукта

Победете рака, като консумирате тези 15 продукта

0
Победете рака, като консумирате тези 15 продукта
Победете рака, като консумирате тези 15 продукта

Поговорката “вие сте това, което ядете” е семпла, но вярна! Всъщност тези 15 продукта е научно доказано, че побеждават рака и отстраняват свободните радикали от тялото.

Проучванията през последните няколко години потвърждават, че това, което ядете, оказва огромно влияние върху цялостното ви здраве. Когато става въпрос за диета с високо съдържание на противоракови компоненти, експертите са категорични, че тя трябва да се състои основно от растения. По този начин, противораковата диета включва много органични плодове и зеленчуци.

За да направите списък с продукти срещу рака, трябва да подберете органични плодове, зеленчуци, билки и протеини. Някои храни намаляват възпалението, за което се знае, че способства растежа на рака. Други продукти стимулират смъртта на раковите клетки, докато други помагат на организма да премахне токсичните отпадъци и да улови свободните радикали. Комбинацията от тези продукти атакува всяка болест!

Продукти, които допринасят за смъртта на раковите клетки, и които трябва да бъдат непременно включени във вашия ежедневен хранителен режим:

1) Моркови

Морковите съдържат бета-каротин, който подпомага доброто зрение, повишава имунната система и поддържа кожата и лигавиците. Морковите също имат високо съдържание на антиоксиданти, за които е доказано, че защитават клетъчните мембрани от увреждане поради токсините. В допълнение, съдържанието на антиоксиданти в морковите също може да попречи на растежа на раковите клетки.

2) Домати

Ликопенът в доматите е мощен антиоксидант, чиято редовна консумация се свързва с по-нисък риск от рак на простатата.

3) Фасул

Фасулът е отличен източник на фибри и фитохимикали. Доказано е, че последните инхибират растежа на раковите клетки и забавят прогресията на туморите. Фасулът е пълен с фолат и витамин В, като и двата са свързани с по-малък риск от развитието на рак на панкреаса. Обърнете внимание, че тези съединения се намират само в органичните бобови зърна.

4) Грозде

Гроздето е богато на ресвератрол, съединение, което намалява възпалението, предотвратява окисляването на лошия холестерол, инхибира растежа на раковите клетки и предотвратява различни видове рак. Боровинки, черница и нар също са добри източници на това противораково средство, така че не забравяйте да добавите повече от тях към ежедневната си диета.

5) Чесън

Съдържанието на сяра в чесъна предотвратява развитието на ракови клетки, умъртвява раковите клетки и стимулира възстановяването на ДНК. Други източници на това противораково съединение са праз и лук. Проучванията показват, че редовната консумация на тези продукти може да помогне за унищожаването на раковите клетки на простатната жлеза, дебелото черво, гърдата, белите дробове.

6) Джинджифил

Според изследване, проведено в комплекса на Мичиганския онкологичен център, противовъзпалителните свойства на джинджифила водят до клетъчна смърт на раковите клетки по-бързо от химиотерапията. Джинджифилът може да се използва и за облекчаване на мигрена, възпаление на мускулите и гадене.

7) Куркума

Куркуминът, активната съставка в куркумата, е един от най-мощните антиоксиданти, известни на човечеството. Научно е доказано, че помага при лечението на различни видове рак.

8) Спанак

Лутеинът и зеаксантинът в спанака помагат да се отстранят свободните радикали и нестабилните молекули. Проучване, което включва около 490 000 души, показва, че тези, които ядат повече спанак, са значително по-малко изложени на риск от рак на хранопровода.

9) Кръстоцветни зеленчуци

Сулфорафанът и индол-3-карбинонът в кръстоцветните зеленчуци (зеле, броколи и карфиол) са известни като силни противоракови средства. Те действат чрез детоксикация на тялото и за предотвратяване на раковите тумори. Едно проучване, проведено от Американския онкологичен институт и Световният фонд за изследване на рака, установява, че броколите и другите кръстоцветни зеленчуци помагат за предотвратяване на рак на устата, стомаха и хранопровода.

10) Морски водорасли

Най-хранителните и здравословни морски водорасли включват келп, нори, комбу и араме. Келпът стимулира отстраняването на тежките метали и радиоактивните вещества от организма; нори имат силен хранителен профил; комбу е богат на каротини, силициев диоксид, цинк, магнезий и витамини, като В, С и D. Араме е отличен източник на йод и помага за отстраняване на миома на матката.

11) Ягоди

Ягодите са отличен източник на антиоксиданти, които осигуряват противоракови свойства и бавен растеж на туморите. Всъщност всички червени плодове имат мощен антиоксидантен потенциал, включително къпините, боровинките и малините.

12) Нар

Нарът осигурява антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, затова не е изненадващо, че редовната консумация на този плод помага да се спре растежа на раковите клетки.

13) Витамин D

Научно е доказано, че витамин D намалява риска от рак на гърдата и дебелото черво, като същевременно увеличава степента на лечение на рака на белия дроб.

Вижте още: Подобрете храносмилането си за 7 дни! 100% резултат!

14) Зелен чай

Зеленият чай е богат на вещества, които помагат за детоксикацията на черния дроб и потискат растежа на раковите клетки.

15) Черен кимион или масло от черен кимион

Доказано е, че черният кимон дава ефективен имунен тласък, така че не е изненадващо, че помага да се предотвратят различни състояния. Според д-р Хвид Арафар, черните семена кимион помагат да се унищожат до 80% от раковите клетки при пациенти с рак на панкреаса.