НАЧАЛО ЗДРАВЕ Спазвайки следната диета свалете до 3 килограма за 1 ден!

Спазвайки следната диета свалете до 3 килограма за 1 ден!

0
Спазвайки следната диета свалете до 3 килограма за 1 ден!
Спазвайки следната диета свалете до 3 килограма за 1 ден!

Много диети имат йо-йо ефект. Килограмите се връщат, когато приключите с диетата, а тази диета можете да я спазвате непрекъснато.

Има различни ефективни диети, но много от тях са ограничаващи и следователно вредни за здравето, така че не е разумно да се спазват твърде дълго.

От друга страна, съществува опасност от йо-йо ефект, така че килограмите се връщат веднага след спиране на диетата. Ето защо се нуждаете от тази – диета на новата луна.

Тази диета е ефективна и можете да я спазвате непрекъснато, защото не изхвърляте нищо от хранителните продукти, от които тялото ви се нуждае.

Също така е отлична и от психологическа гледна точка, защото сменяте фазите от неделя до неделя, изпращайки естествените цикли на луната, а в една от тези фази можете да си позволите и сладки удоволствия.

След два-три месеца ще влезете в ритъм и няма да имате проблем да продължите да се храните по този начин, защото ще бъдете доволни от резултатите, което допълнително ще ви мотивира, а винаги ще имате периоди, когато ще си позволите удоволствия и с това ще облекчите ситуацията.

Как се спазва диетата?

Първо открийте кой е денят на новата луна. Можете да го разберете от църковния календар или да го намерите онлайн.

Денят, когато е новата луна, не се яде нищо. Строг пост, пийте само вода или чай, например от мащерка. Ако не можете да издържите, можете да пиете малко сок от плодове или зеленчуци, обикновено без добавяне на захар или каквито и да било добавки.

През деня трябва да пиете три до пет литра течност. Около половин литър вода подправете с малко черен пипер и малко настърган джинджифил (но не прекалявайте), за да ускорите метаболизма.

Ако строго спазвате тези правила, само за един ден ще свалите до три килограма.

На следващия ден започнете да ядете, но само лека храна. До края на първата седмица от цикъла, изхвърлете хляба и тестото, от въглехидратите яжте пълнозърнест ориз, а от месото най-добро е говеждото. Яжте много зеленчуци, а вечер голямо количество салата.

През втората седмица можете да ядете препечена филийка с масло за закуска, както и варени яйца и парче сирене. Продължете остатъка от деня според режима от първата седмица, само че закуската трябва да е малко по-обилна.

През третата седмица, когато луната е пълна и започва да намалява, се придържайте към режима от втората седмица, но за вечеря, освен салата, можете да добавите малко месо.

Четвъртата седмица можете да ядете всичко, просто не прекалявайте със захарта.

Изяжте някаква бисквитка или шоколад, яжте хляб и сандвичи, пици и бургери, просто не прекалявайте и не забравяйте за празните калории. Когато повторно дойде денят на новата луна, всичко се повтаря от начало.

Етапите на диетата са адаптирани към природните цикли и тялото бързо ще свикне с тях.