НАЧАЛО ЗДРАВЕ Без да мъча тялото си успях да се отърва от омразния целулит

Без да мъча тялото си успях да се отърва от омразния целулит

0
Без да мъча тялото си успях да се отърва от омразния целулит
Без да мъча тялото си успях да се отърва от омразния целулит

Без да мъчите тялото си с безкрайни диети, отървете се от омразния целулит!

Тъй като не ме познавате, нека първо да ви се представя. Казвам се Симона, аз съм нутриционист, щастливо омъжена. В момента чакам бебе и съм много радостна от този факт.

Тъй като умората от бременността и работата ми отнемат много енергия, напоследък нямам силата и волята да се занимавам със спорт. Външният вид винаги е бил много важен за мен, затова наистина ме притеснява, когато не съм във “форма”, а в същото време съм наясно, че и всички останали жени заради видими телесни “недостатъци” се чувстват много зле.

Вероятно ви е познато лошото настроение, дължащо се на грозна фигура, дънки, които не можем да закопчаем, или нискокачествена спирала, която не може да направи чудо с нашите мигли? Наистина търсим 1001 причина да се оплачем от външния си вид. Но този път няма да говоря за прически, дънки или козметика. Ще говорим за един още по-лош (женски) проблем, който със сигурност ви е познат.

Първо ще кажа, че винаги съм обичал спорта, особено бягането, така че винаги съм имала красива фигура, за която всички мои приятели завиждаха. Но дори и така, никоя от тях не слушаше моите съвети за хранене и отдих.

А тогава и на мен ми се случи това – първо ме атакува някаква алергия, която ми отне много енергия, шефовете на работа започнаха да ми дават твърде много работа, домашните задължения започнаха да се трупат и да ми взимат и малкото енергия, която ми е останала. Някак си всичко съвпадна с депресиращото време, затова просто престанах да се възстановявам.

Лятото наближаваше.

По принцип съм летен тип човек. Едва дочаквах да дойде по-топлото време, летния отпуск, море, плаж и безгрижно усещане. Но никога не съм се сблъсквала с този често срещан женски проблем. А сега това ми се случи.

Всичко започна от задните части, а след това стана видимо и по бедрата.

Когато пробвах банския костюм наистина се ужасих. Взех го и го върнах в магазина и се прибрах вкъщи разочарована.

О, този грозен целулит!

Не знам как е при вас дами, но на мен целулитът ми причинява много тревога и лошо настроение. Мислех, че вече няма да посмея да се съблека на плажа, защото всички ще гледат целулита ми. Освен това престанах да нося къси панталонки в присъствието на мъжа ми, защото се страхувах от коментарите му.

Всеки път пред огледалото прекарах много време, наблюдавайки това чудовище. Затова реших да реагирам бързо. Намерих 1001 лечения за целулит в интернет и всички статии обещаваха, че ще изчезне след няколко дни. Това ми е необходимо – помислих си – защото нямам много време, а лятото е пред вратата.

Принудих се отново да тичам и коригирах диетата си. Но целулитът си остана и дори се увеличи. Започнах да крия краката си с дълги панталони и поли, които никога не бих облякла, защото това не е моят стил на обличане. Дори започнах да се утешавам, че пред този проблем, рано или късно, всяка жена е изправена.

Но аз не се отказах. Използвах всички видове дълбоко проникващи препарати, които правят микромасаж на подкожната тъкан и по този начин дават възможност за хранене на тъканта. Осъзнах, че жените, поради хормоните, са склонни към целулит и той е неразделна част от нашия живот, но също така не е задължително да присъства и дори да е видим.

Най-лоши са вакуумните масажи, които оставят синини по краката ви, от които се срамувате от себе си. Ръчните масажи са ефективни, но ако се правят само от експерт, а не от някоя обучена масажистка, която кой знае дали изобщо има лиценз за работа в козметичен салон.

Пийте много течности, което означава много вода, пресни сокове, чайове против целулит. Не изключвайте нищо. Правете топло-студени вани и масажирайте с лед (криотерапия), за да подобрите циркулацията. Ще забележите огромно подобрение във външния вид на кожата.

И тренирайте. Понякога това, което изглежда като целулит, всъщност не е, а само увиснала, отпусната кожа и слаби мускули. Подобрете тонуса, така че ще бъдете доволни от собствения си външен вид.

И накрая, ще ви кажа, че трябва да бъдете много упорити. Отне ми много време, за да постигна крайния резултат. Но аз бях упорита и не се предавах, не се отказвайте и вие. Не измъчвайте тялото си с разни диети с гладуване, а се хранете добре и живейте здравословно!