НАЧАЛО ЗДРАВЕ Корен, който елиминира възпалението и болката при остеоартрит

Корен, който елиминира възпалението и болката при остеоартрит

0
Корен, който елиминира възпалението и болката при остеоартрит
Корен, който елиминира възпалението и болката при остеоартрит

Този корен е по-добър от ибупрофена, тъй като премахва възпалението, болката в коленете и много други. Куркумата е подправка, която наскоро стана изключително популярна.

Наскоро богът на алтернативната медицина публикува интересно есе за куркумата. В скорошно проучване било установено, че това средство е по-ефективно и по-малко токсичен вариант на ибупрофена в борбата с болката на коленете, причинена от остеоартрит.

Куркума: нейните свойства са по-добри от тези на ибупрофена

Много хора, които страдат от мускулни болки и възпалителни процеси, много често използват ибупрофен за облекчаване на болката. Всъщност това аналгетично средство е най-използваното в целия свят за този вид болка.

Основният компонент на куркумата е куркумина, който е полифенол и има повече от 600 известни ползи за здравето. Благодарение на тази съставка, куркумата има висока противовъзпалителна способност и е много по-безопасна от ибупрофена, тъй като не причинява странични ефекти.

Лекува остеоартрит

Някои проучвания показват положителния ефект от консумацията на куркума от хора, страдащи от остеоартрит. В това проучване са изследвани случаи на 109 пациенти. Те били разделени на две групи на случаен принцип. Една от групите получавала 800 мг ибупрофен; докато втората група консумирала 2000 мг куркума на ден. И двете групи били наблюдавани в продължение на шест седмици.

Болката на всеки пациент била лекувана в състояние на почивка, ежедневни дейности и в други ситуации, като катерене на стълби или ходене на около 1000 метра на ден.

Резултатите показали, че и двете групи имали подобрение в първоначалното си състояние. Въпреки това, тези, които консумирали куркума, имали по-голяма съпротивляемост и по-малко болка при ходене. Поради тази причина се стигнало до заключението, че куркумата има по-дългосрочен ефект от ибупрофена.

По отношение на нежеланите реакции, групата от тези, които пиели ибупрофен, имали вторични реакции, като киселинност и главоболия; докато тези, които консумирали куркума, били доволни от резултатите и нямали странични ефекти.

Токсичност на ибупрофена

Британското списание The Lancet твърди, че ибупрофенът може да бъде толкова токсичен, колкото и Виокса. Това е противовъзпалително лекарство, което е било отстранено от производство поради високата си токсичност. В действителност, то се свързва с маса от смъртни случаи, свързани със сърдечно-съдовите заболявания, причинени от неговата продължителна употреба.

Рецептата за куркума

Въпреки, че куркумата е много гъвкав инструмент, който може да се използва в различни рецепти и коктейли, несъмнено най-добрият избор е чая от куркума.

Съставки:

  • 2 супени лъжици настърган пресен корен на куркума или 1 чаена лъжичка куркума на прах;
  • 1 литър вода;
  • Мед;
  • Лимон.

Вижте още: Подобрете зрението си без хирургическа намеса!

Как да приготвите?

Кипнете водата и след това добавете куркумата. Ако използвате корен, оставете на огъня за 15 или 20 минути. Ако куркумата е под формата на прах, гответе само 10 минути. Когато продуктът е готов, прецедете, добавете лимон и мед. Чаят консумирайте горещ. Сбогом, болка!