НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Много прост начин за отглеждане на домати вкъщи

Много прост начин за отглеждане на домати вкъщи

Много прост начин за отглеждане на домати вкъщи
Много прост начин за отглеждане на домати вкъщи

Как да отгледате домати на балкона си?

Скоро идва лятото, а с него неограничен достъп до витамини от собствения ни дом. Но не е задължително да живеете на село, за да имате пресни зеленчуци. Можете дори да си организирате мини градина в апартамента. Можете да си направите цяла доматена градина. Съществува толкова лесен начин, че дори неопитен човек може да се справи!

Можете да се наслаждавате на доматите през цялата година.

Какво е лятната кухня без домати? вкусни салати, сочен шиш кебап, ароматна пица. Доматите са добър избор по всяко време на годината. И за да избегнете плащането на прекалено високи цени, започнете да отглеждате домати сами. Да, точно така –  вкъщи. Всичко, от което се нуждаете, е балкон, саксия и един пресен домат. Не вярвате? Вижте сами!

Нарежете доматите и ги поставете в саксията с почвата.

Вземете един голям домат: сочен, добре узрял, с хубави семки.
Нарежете го на няколко големи кръгчета и го поставете в саксия с подготвена почва.

Поръсете почва отгоре и изчакайте.

Покрийте с почва, полейте и изчакайте, а докато чакате, не забравяйте да напоявате добре доматите. Почвата винаги трябва да е влажна, но не мокра.

След една седмица.

След една седмица ще видите първите зелени издънки. Опитните градинари съветват на 14-15 ден да изберете най-голямата от тях и да го пресадите в отделен саксия. Продължете да поливате.

След един месец.

Един месец по-късно най-големите разсадете отделно. И скоро ще видите как плодовете започват да растат и узряват. Не е ли прекрасно?

С повече грижи скоро ще имате реколта.