НАЧАЛО ЗДРАВЕ Намаляване нивото на лошия холестерол само за 4 дни

Намаляване нивото на лошия холестерол само за 4 дни

0
Намаляване нивото на лошия холестерол само за 4 дни
Намаляване нивото на лошия холестерол само за 4 дни

Тук ще научите за естествените начини за понижаване нивото на лошия холестерол. Холестеролът може да се определи като мастно или восъчно вещество в кръвта, което е необходимо за нормалното функциониране на тялото. Когато холестеролът надхвърли границата, която е 200 мг/дл, това се определя като високо ниво на холестерола.

Ще ви кажем за някои домашни средства за контрол на холестерола, които също могат да разтварят утаяването на холестерола в артериалните стени. Тези средства са безопасни и нямат странични ефекти.

1. Мед
Да започнем с нещо сладко и това е медът. Благодарение на сладкия му вкус и достъпността, медът е идеалното решение за контрол на холестерола. Медът е богат на много минерали и витамини, а антиоксидантите го правят най-добрият боец срещу холестерола. Тези антиоксиданти не позволяват холестеролът да излезе от кръвта и да влезе в уплътненията на кръвоносните съдове.

Какво трябва да направите:
1. Смесете 1 супена лъжица мед с вода.
2. Можете също така да добавите десет капки ябълков оцет.
3. Пийте всяка сутрин, за да поддържате нивото на холестерола.

2. Кокосово масло
Въпреки че е наситена мазнина, кокосовото масло се смята за средство за контролиране нивата на холестерола. Кокосовото масло е богато на лауринова киселина, която е полезна за повишаване нивото на HDL холестерола или добрия холестерол.

Няма специални указания за използването на кокосовото масло за понижаване нивата на холестерола. Просто го добавете към диетата си. Това ще ви помогне да контролирате холестерола.

3. Портокалов сок
Портокаловият сок е богат на витамин С и флавоноиди. Пийте две чаши портокалов сок на ден и можете да намалите холестерола с 11% от общото количество.

4. Ябълков оцет
Ябълковият оцет е едно от най-добрите домашни средства за лечение на висок холестерол.

За да подобрите вкуса, можете да го добавите към сокове от ябълка, грозде или други плодови сокове. Този лек започва да дава резултати за около месец.

Какво трябва да направите:
1. Вземете малко питейна вода.
2. След това добавете една супена лъжица оцет и разбъркайте.
3. Пийте два пъти дневно.

5. Куркума
Куркумата се използва за своите антисептични свойства. В старите времена, куркумата е била използвана за лекуване на рани, но също така, можете да използвате куркумата за понижаване на холестерола.

Употреба:
Най-лесният начин да направите това е да добавите куркума на прах към ежедневната си диета.