НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Това се случи с моята градина миналата пролет

Това се случи с моята градина миналата пролет

0
Това се случи с моята градина миналата пролет
Това се случи с моята градина миналата пролет

Това се случи с моята градина миналата пролет!

Преди две години наследих от дядо си лятна вила. Трябваше да пътувам доста, за да стигна до нея. А и външността й бе далеч от красивите вили. Снимки, на които толкова често се срещат в интернет.

Въпреки това, това парче земя с малка пристройка ме прави много щастлива! Заедно със съпруга ми решихме да положим усилия, за да превърнем този участък в удобно, практично и красиво място за почивка.

Пари за хубав ремонт нямахме, но в двора на вилата намерихме плевня, в която имаше 7 ненужни палета, внимателно оставени от дядо ми. Преди повече от десет години именно на тези палети са били докарани тухлите за тази къща и оттогава те са местени безцелно от единия ъгъл на двора до другия, а накрая са отнесени в плевнята.

Така или иначе си зададохме въпроса: “Какво можем да направим с тези палети”? Разбира се, можеше просто да ги използваме за дърва, но със съпругът ми решихме да подходим по креативен начин и сега нашето място е просто неузнаваемо.

Подготвихме 11 невероятни идеи за това какво можете да направите от обикновени дървени палети. Резултатът със сигурност ще ви вдъхнови!

1. Искате да купите красиви саксии или сандъчета за засаждане на цветя? Въпреки това, предвид тяхната цена, е немислимо да оставите такава придобивка в къщата без надзор, особено ако не сте много сигурни в съседите.
Този проблем може да бъде решен с помощта на палети. Те ще изглеждат страхотно с цветя на верандата или като цветно оформление в градината. В същото време такива кутии са доста здрави и стабилни!

2. Идеалният материал за изграждане на вила или дървена ограда са товарни палети. Това е може би най-изгодният и евтин вариант.

3. Или може би сте мечтали за люлка от дълго време?

4. Това е просто идеално решение за любителите на градинарството! Тази пейка за градинарство, направена просто и бързо, изглежда необичайно и в същото време ще трае достатъчно дълго.

5. С помощта на палети можете да оформите ограда по свой вкус, която не само да отделя двора от улицата, но и като разграничение на зони в самата градина.

6. Ако и вие, като мен, искате да се отдадете на отглеждане на зеленчуци и плодове, в собствения си двор, то този начин е само за вас.

Тези легла от дървени палети без съмнение ще осигурят на вашия двор чистота, освен това плевелите ще бъдат в пъти по-малко!

7. Не знаете къде да съхранявате греблата, лопатите, метлите, които са разхвърляни по земята или са подпрени някъде? Обърнете внимание на този прост метод. Просто вижте как спестява място!

8. И благодарение на дървените палети можете да украсите с цветя една от грозните огради.

Ако има места на оградата, които бихте предпочели да скриете, можете да го направите с помощта на растения, засадени в палети, които са фиксирани на оградата.

9. Колко интересно и оригинално изглежда това цветно легло на много нива! Не е трудно да се направи и не отнема много време.

10. Градински мебели, пейки, шезлонги в задния двор на къщата – всички те могат да бъдат сглобени от стандартните дървени модули, като конструктор лего.

11. Удобни съоръжения във вид на сгъваема маса на стената на гаража, дървени стелажи за саксии за цветя и билки и още много, които могат да направят живота на градинаря по-лесен. Вече помислихте ли какво да направите от дървените си палети?

Не само ще спестите пари, а ще постигнете уникален дизайн и възможност да покажете творческите си способности.