НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако имате подути крака, си помогнете с тези доказани средства!

Ако имате подути крака, си помогнете с тези доказани средства!

0
Ако имате подути крака, си помогнете с тези доказани средства!
Ако имате подути крака, си помогнете с тези доказани средства!

Подути крака – нещо повече от неудобство. Това е болезнено, уморително състояние и не винаги може да бъде победено с пасивна почивка в леглото…

Причините за отока са многобройни: от продължително седене по време на пътуване до неудобни обувки и лоша работа на бъбреците. Препоръчваме ви да не бързате да приемате всички видове лекарства от аптеката, а да използвате средствата, тествани повече от едно поколение.

Какво да направите, ако имате подути крака?

Охладен лист зеле

Зелето ще ви помогне да се отървете от ужасното подуване на краката! Поставете листата в хладилника, след като ги охладите, ги поставете върху проблемните зони.

Питейна вода

Ако пиете малко вода, особено по време на горещия сезон, тялото ви запазва излишната вода и възниква подуването! Пийте колкото се може повече вода – тази процедура има само плюсове. Пиенето на вода е на първо място по полезност според лекарите и специалистите по хранене!

Варен ориз със сода

Смесете малко варен ориз със сода и прикрепете компреса към краката си. Отокът ще изчезне много бързо!

Евкалиптова вана

Евкалиптът е полезен не само за коалата! Ваната с евкалиптово етерично масло е средство за незабавно облекчаване на отока. Евкалиптът ще стимулира кръвообращението и краката ви веднага ще се чувстват по-добре!

Вана с морска сол

Ваната с морска или хималайска сол е експресно средство срещу оток и подуване! Добавете просто няколко супени лъжици сол в легена с вода.

Магнезий в храната

Ако тялото ви има достатъчно магнезий, подуването не е страшно. Яжте повече храни с този полезен елемент: зелени листни зеленчуци, какао, ядки, елда, овесени ядки, яйца – достъпната храна за по-добро здраве!

Лед

Ако поставите лед върху краката си, кръвоносните съдове се стесняват и дискомфортът ще изчезне!

Вижте още: Джинджифилът ще ви помогне, ако страдате от болка в ставите

Със сигурност няма да е излишно да споделите тези полезни методи с приятелите си: в горещия сезон отокът на краката става проклятие за мнозина.