НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 6 растения, които трябва да имате във вашия дом

6 растения, които трябва да имате във вашия дом

0
6 растения, които трябва да имате във вашия дом
6 растения, които трябва да имате във вашия дом

6 растения, които пречистват въздуха у дома.

Декорирайки нашето жилище, купувайки мебели и аксесоари, обикновено не мислим за факта, че едновременно с това можем да променим качеството на въздуха в дома си.

Причините за замърсяване на въздуха в дома ни могат да бъдат различни. Електрическите уреди, ламинатът, линолеумът и дори обикновените хартиени салфетки могат да съдържат следи от формалдехид, влизайки в контакт с въздуха в нашата къща.

Цветя за дома
Те помагат в борбата за по-качествен въздух. Много растения са в състояние да пречистят въздуха у дома, събирайки прах, дим и други частици и тежки съединения, които са опасни за здравето.

Ето 6-те най-добри растения, които трябва да имате във вашия дом:

Алое – това растение е чудесно за повишаване нивото на кислород във вашия дом. То също така абсорбира въглероден диоксид, въглероден окис и формалдехид. Едно алое може да постигне това, което могат да постигнат девет биологични пречистватели на въздуха.

Фикус – това растение е лесно за отглеждане, защото не се нуждае от много светлина. То е ефективно, когато става дума за пречистване на въздуха от формалдехид. Но бъдете внимателни, ако имате малки деца или домашни любимци, защото листата му могат да бъдат отровни.

Бръшлян – Определено трябва да имате това растение у дома. То премахва 60% от токсините във въздуха за шест часа.

Хлорофитум – това растение има способността да извършва фотосинтеза при минимално осветление. То абсорбира напълно токсините от въздуха, като формалдехид, стирен и въглероден монооксид, както и бензин. Едно растение ефективно почиства въздуха на площ от 200 квадратни метра.

Сансевиера – това растение на практика не се поддава на унищожение и е страхотно да го имате у дома. То е много устойчиво и изисква много малко светлина за фотосинтезата. В допълнение премахва токсините, то е чудесен избор за една спалня, защото произвежда кислород през нощта.

Спатифилум – то е чудесно за премахване на химически токсини от въздуха. Това растение филтрира формалдехида от въздуха, както и трихлоретилена.

НАСА казва, че за площ от 500 квадратни метра трябва да имате от 15 до 18 от тези растения. От 3 до 4 растения са достатъчни за 80 квадратни метра площ. Не забравяйте да поставите едно от тези в спалнята си.