НАЧАЛО ЗДРАВЕ 7 продукта, които кардиолозите препоръчват да консумирате

7 продукта, които кардиолозите препоръчват да консумирате

0
7 продукта, които кардиолозите препоръчват да консумирате
7 продукта, които кардиолозите препоръчват да консумирате

7 продукта, които кардиолозите препоръчват да консумирате.

Състоянието на кръвта е най-важният показател за работата на сърдечно-съдовата система на човека. От нея зависи функционирането на всички органи и клетки. Ако е прекалено гъста, основната й функция – транспортът – е затруднена. В резултат на това кръвоснабдяването на органите може да бъде нарушено, което ще доведе до развитие на разширени вени и тромбоза. Това увеличава риска от инсулт и инфаркт.

Как да намалите вискозитета на кръвта?

Първо. Постепенно откажете пушенето, ако все още не сте го направили. Поддържайте теглото си в норма и пийте много чиста вода, също чай, компоти и сокове.

Второ. Добавете към диетата си продукти, които разреждат кръвта: богати на салицилова киселина, омега-3 мастни киселини, йод и витамин Е.

Кои продукти намаляват вискозитета на кръвта?

1. Зехтин

Този полезен продукт съдържа омега-3 мастни киселини и витамин Е, които леко разреждат кръвта.

2. Плодове

Ягодите, цариградското грозде, боровинките, малините и черешите са плодове, богати на салицилова киселина. Тя нормализира плътността на кръвта и намалява възпалението. Използвайки тези продукти, можете да подобрите здравето си и да се справите с различни заболявания.

3. Джинджифил

В допълнение, освен че разрежда кръвта, джинджифилът също така намалява кръвната захар и ускорява метаболизма. Хората с аритмия и повишено кръвно налягане трябва да внимават.

4. Ядки и семена

С една шепа ядки и семена на ден, разреждате кръвта и значително намалявате риска от сърдечни и съдови заболявания. Те са източници на салицилати, витамин Е и омега мастни киселини.

5. Канела

Канелата действа върху тялото като мощен антикоагулант и всичко това благодарение на кумарина в състава й. Също така, това вещество може да намали налягането, да облекчи възпалението и да намали развитието на тумори.

6. Чесън

С помощта на този продукт нашите баби са се предпазвали от заболявания на сърдечно-съдовата система. Той намалява нивото на “лошия” холестерол в кръвта и нормализира налягането. Също така намалява вискозитета на кръвта, намалявайки способността й да образува кръвни съсиреци. За профилактика и лечение е подходящ като чесън, чесън на прах и екстракт и масло.

7. Люти чушки

Съставът на лютите чушки включва капсаицин, който увеличава кръвообращението, увеличава притока на кръв към органите и намалява коагулацията.

Много хора използват аспирин за разреждане на кръвта, тъй като се счита за № 1 за сърцето. Но не можете да го приемате без съвет на лекар. Действието на аспирина не е безвредно: при редовна употреба може да причини увреждане на лигавицата на храносмилателния тракт, причинявайки гастрит и язви.

Яжте изброените храни, за да нормализирате плътността на кръвта. Само не забравяйте, че всичко трябва да бъде с мярка! И не забравяйте да споделите с вашите приятели тази полезна информация за грижа за тяхното здраве!