НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ето защо веднага се отървах от орхидеята у дома

Ето защо веднага се отървах от орхидеята у дома

Ето защо веднага се отървах от орхидеята у дома
Ето защо веднага се отървах от орхидеята у дома

Орхидеята – растение епифит. Това означава, че тя живее прикрепена за друг жив организъм частично или изцяло без връзка с почвата. Всички полезни вещества и микроелементи орхидеята си набавя с помощта на корените от влажния въздух. В тази връзка хората започнаха да й приписват способността да отнема жизненоважна енергия.

Напоследък битува мнението, че орхидеите не бива да се отглеждат у дома: само в офиси и нежилищни помещения. Но специалистите по Фън Шуй имат свой собствен поглед върху този проблем. Те не забраняват да държите цветето вкъщи, при условие, че не го поставяте в спалнята.

Смята се, че по време на сън хората са напълно беззащитни, а коварното растение може да се възползва от това и да отнеме част от жизнената им енергия. Сутринта човек може да се чувства много уморен и неразположен.

Също така, експертите на Фън Шуй настояват, че орхидеята е изключително женско цвете, което може да наруши мъжката аура и да потисне либидото. Ето защо, ако има мъже в къщата, струва си да поставите саксията с растението, там, където те прекарват най-малко време.

Освен това, не всички жени трябва да отглеждат това капризно цвете! Ако домакинята се отличава със силна енергия, няма да има проблеми с растението.

Ако една жена има мек, уязвим и гъвкав характер, орхидеята може да й причини вреда: енергията й постепенно ще премине в цветето. Ето защо най-добре е за нежните красавици да се отърват от орхидеите, като ги дадат на някой близък.

Но, въпреки всички аргументи на експертите, ние вярваме, че такова красиво растение, като орхидеята, не може да навреди на човек! Вие как мислите?