НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ето кои вещи незабавно да изхвърлите от дома и кои да оставите

Ето кои вещи незабавно да изхвърлите от дома и кои да оставите

0
Ето кои вещи незабавно да изхвърлите от дома и кои да оставите
Ето кои вещи незабавно да изхвърлите от дома и кои да оставите

Във всяка къща има много вещи: нови, стари, дарени, купени, наследени. Някои се използват за украса на интериора, а някои имат функционално предназначение. Във всеки случай, всички те имат определена енергия и различен ефект върху атмосферата в къщата.

Не твърдим нищо, но е полезно да знаем тези неща за всеки случай.

Енергия на нещата
Ще започнем с положителната и ще ви кажем какви неща е желателно да имате във вашия дом. Казват, че те привличат добър късмет, благосъстояние, положителни мисли и защитават здравето на живущите.

Вещи с положителна енергия

1. Цветя в саксии
Цъфтящите растения отнемат част от отрицателната енергия от собствениците. Само едно нещо: това се случва, ако хората се грижат за цветята.

2. Животински кожи
Някои хора се страхуват от животинските кожи по стените или използвани като килими. Но те имат много добра енергия, допринасят за увеличаване на материалното състояние и защитават обитателите. Така че можете да ги поставите в офиса, за да увеличите печалбите и капитала.

3. Сухи цветя
Може би сте изненадани, защото много хора твърдят точно обратното. Но сухите цветя, поставени във ваза, създаващи своеобразен букет, допринасят за благополучието, богатството, здравето и комфорта. Те неутрализират отрицателната енергия. Не забравяйте, че в почти всяка селска къща на тавана се окачат разни билки за сушене.

4. Фигури на животни
Фигури на войници, воини, животни, повтарящи се и наредени в ред, са отлично средство за пречистване на енергията. Слоновете, които вървят един след друг и намаляват по размер, от по-големи към по-малки, са универсален символ на благосъстоянието.

5. Възглавници с бродерия
Те се считат за талисман на съпружеската любов. Ако на възглавниците има цветя, те са талисман за здраве, ако изображенията са на хора или животни – предпазват от опасности, ако са пейзажи – помагат да бъдете успешни в начинанията си.

Но има и такива вещи, които привличат в къщата негативна енергия. Не ги съхранявайте, дори ако са свързани с добри спомени.

Вещи с негативна енергия

1. Пантофи за стаята
Става дума за стари износени чехли или нови, но с дупки. Те привличат отрицателна енергия. Ако чехлите са разкъсани, те трябва да бъдат изхвърлени.

2. Пълзящи и увивни растения
Живите растения, чиито стъбла пълзят по стените, не могат да бъдат вътре в къщата. Привличат различни болести. Техните издънки трябва да бъдат подредени по такъв начин, че стърчащите стъбла да формират топка в саксията. Можете да инсталирате телена рамка. Но ако растението е извън къщата, то тя е защитена. Не отглеждайте вкъщи и цветя, като например трицветни теменуги. Те са традиционно гробищни цветя.

3. Палмата
Никога не внасяйте в дома ви подарено палмово дърво – това е голяма скръб. Можете да го закупите сами, но не трябва да го приемате от гости.

4. Посуда с дефекти
Независимо колко ви харесват съдовете, ако са счупени или част от тях се счупи, трябва да ги изхвърлите без съжаление. Чинията символизира семейството. Повредените съдове показват възможни проблеми в отношенията.

5. Иглолистни растения
Иглолистните клони във вазата са подходящи само за новогодишните празници. Да ги държите у дома си през останалата време от годината е лошо знамение. Възможно е да се появят здравословни проблеми.

Вярвате или не – това е ваш избор. Но във всеки случай всяко нещо има своя собствена история, така че обръщайте внимание на емоциите на хората в момента, в който ви подаряват подарък. Също така, отървете се от ненужните вещи.