НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Нанесете върху огледалото обикновен сапун и вижте какво ще се случи!

Нанесете върху огледалото обикновен сапун и вижте какво ще се случи!

0
Нанесете върху огледалото сапун и вижте какво ще се случи!
Нанесете върху огледалото сапун и вижте какво ще се случи!

Запотеното огледало често ме ядосва. Когато банята е топла и влажна, не можете да се огледате, а след избърсване огледалото остава замъглено за дълго време…

Ако познавате това неприятно чувство, се възползвайте от тази доказана техника! Тя действа незабавно и оставя огледалото в банята дълго време, като го предпазва от изпотяване.

Сапун срещу запотени стъкла

1) Чистото огледало е не само красиво, но и удобно. За да запазите стъклото чисто дори и след един час топъл душ, можете да се възползвате от тази гениална идея…

2) Необходим ви е само обикновен твърд сапун. На сухо огледало по цялата повърхност нарисувайте малки квадратчета или ивици с помощта на сапун.

3) Първоначално огледалото ще бъде замазано…

4) Трябва да избършите сапунените квадрати с кърпа. Избършете старателно изсъхналия сапун, докато изчезне напълно от повърхността.

5) Резултатът е блестящо огледало. Благодарение на този трик, огледалото в банята няма да се запотява при никакви обстоятелства!

6) Сапунът ще ви предпази от запотяване на очилата през зимата! Със стъклата на очилата направете следното: нанесете малко сапун и изтрийте с кърпа. Чудесно!

7) Дори маската за гмуркане може да бъде защитена от запотяване с помощта на сапуна!

Вижте още: Метод за екологично отглеждане на краставици

Винаги в дома си имате най-добрия и много прост инструмент срещу запотяването на очила! Сега огледалото в банята ще показва само ясното ви отражение, не забравяйте да се усмихвате по-често, оглеждайки се в него.