НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Паста за зъби: 12 неочаквани начина за използване

Паста за зъби: 12 неочаквани начина за използване

0
Паста за зъби: 12 неочаквани начина за използване
Паста за зъби: 12 неочаквани начина за използване

Ние също сме изненадани: оказва се, че обикновената паста за зъби може да бъде незаменим помощник в много ежедневни ситуации. Тези съвети вероятно ви изглеждат малко странни, но работят – проверете сами!

Потъмняло сребро

Паста за зъби: 12 неочаквани начина за използване

Потъмнелите сребърни прибори и сребърни бижута отново ще засияят, ако ги изтриете с малко количество паста за зъби.

Автомобилни фарове

Също така с помощта на пастата, можете да полирате фаровете на колата, за да блеснат. Съставът на съвременните средства включва абразиви, които са отлични за справянето с тази задача.

Клавиши на пианото

Клавишите на пианото от постоянния контакт с пръстите, бързо се замърсяват и се покриват с прах и мръсотия. Нежно ги избършете с влажна кърпа, като използвате пастата за зъби и премахнете остатъците.

Обувки с бели подметки

Обувките с бяла подметка и другите светли детайли се почистват перфектно с паста за зъби.

Очила за плуване или зимни спортове

За да предотвратите изпотяване на очилата под вода, ги намажете с чист тънък слой паста за зъби от вътрешната страна и след това ги изплакнете обилно.

Петна от течности върху дървото

Петната от вода върху дървените повърхности се отстраняват за няколко минути – просто трябва да ги почиствате с паста за зъби без избелващ ефект.

Петна върху тъкани

Пастата за зъби също ще помогне за премахването на различни видове петна от тъкани, вариращи от червило на ризата и завършващи с петна от спагети върху покривките за маса или сок на тениската. Ако нямате под ръка препарат за премахване на петна, опитайте да нанесете малко количество паста за зъби върху плата, изтъркайте и оставете за известно време. Не забравяйте, че за цветните тъкани най-добре е да не използвате избелваща паста.

Хромирани кранове

Кранът ще блести като нов, ако нанесете малко паста за зъби с мек парцал. По този начин можете да почистите всички хромирани повърхности.

Ютия

Пастата за зъби може да почисти повърхността на ютията.

Драскотини на екрана на телефона

Екранът на смартфоните се надрасква много бързо, ако не го предпазвате с калъф или протектор. Нанесете малко количество паста за зъби върху мека кърпа и леко разтийте драскотините, след което отстранете излишната паста и я избършете.

Избелване на ноктите

Обикновенната паста за зъби лесно ще избели ноктите: с четка за зъби, внимателно нанесете малко количество паста върху ноктите и оставете за няколко минути, след което изплакнете с вода.

Остра миризма от храна

Миризмите от чесън, лук, риба са много проникващи и трудни за премахване от повърхността на ръцете. Измийте дланите си с паста за зъби и неприятната миризма ще изчезне.

Вижте още: Метод за екологично отглеждане на краставици

Играчка – антистрес

Ако напълните презерватив или балон с паста за зъби, ще получите играчка -антистрес, която ще ви служи дълго време. Само е по-добре да я скриете от любопитни очи.