НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Напръскайте зеленчуците с това и те никога няма да се разболеят!

Напръскайте зеленчуците с това и те никога няма да се разболеят!

0
Напръскайте зеленчуците с това и те никога няма да се разболеят!
Напръскайте зеленчуците с това и те никога няма да се разболеят!

Напръскайте зеленчуците с това и те никога няма да се разболеят!

С това естествено средство вашите растения ще бъдат защитени от болести и гъбички. Решението, което ви предлагаме, може да се използва не само за подхранване на корените, но и за пръскане на листата.

Какво трябва да направите?

Загрейте 4 литра вода до температура от 38 градуса по Целзий (по-високите температури могат да убият дрождите), разтворете в нея 15 супени лъжици захар и 15 гр. суха мая.

Много важно: Използваният капацитет трябва да е по-голям от 4 литра, тъй като по време на ферментационния процес обемът на течността ще се увеличи поне 2 пъти! Трябва да имате това предвид.

Оставете дрождите за около 5-10 часа, като разбърквате от време на време. Най-добре е да направите сместа сутрин, така че вечерта да можете да я използвате в градината.

Накрая добавете 6 литра чиста вода към сместа и продуктът е готов! Напръскайте листата на растението или го подхранете в корените.

Този разтвор е отличен за пръскане на всички зеленчуци, но особено за доматите и краставиците.

Краставиците трябва да се подхранват на всеки 10-12 дни, а доматите и другите зеленчуци – веднъж на всеки 15 дни. Обикновено ви трябва около 1 литър за всеки корен (преди подхранването, полейте растенията с чиста вода).

Тази тор дава видим ефект след 5-6 дни след употребата: листата придобиват интензивен зелен цвят и здравословен външен вид, а растението става по-енергично, расте по-бързо и произвежда по-качествени плодове.

Както беше споменато по-горе най-добре е листата да се пръскат вечер, малко преди залез слънце, така растението ще задържи всички необходими хранителни вещества и листата няма да изгорят от слънцето.

Обърнете внимание на този прост трик и го използвайте във всеки удобен момент. Ще бъдете изумени от резултатите!

Обичате ли да се грижите за градината?