НАЧАЛО ЗДРАВЕ Само 1 лист от това растение ще предотврати много заболявания

Само 1 лист от това растение ще предотврати много заболявания

0
Само 1 лист от това растение ще предотврати много заболявания
Само 1 лист от това растение ще предотврати много заболявания

Само 1 лист от това растение ще предотврати много заболявания. Расте във всеки двор!

Повечето от нас не осъзнават, че природата около нас ни дава многобройни ползи за здравето. Когато например се спомене “левкемия”, първото нещо, което ни идва на ум е химиотерапия и медикаменти. В днешната статия ще споделим с вас цялата необходима информация за глухарчетата, листата и корените му, защото те могат да направят чудеса за хората, които се борят с левкемията.

Според няколко скорошни проучвания, коренът на глухарчето може да убие 3 вида левкемия, като елиминира до 95% от инфектираните клетки в рамките на 48 часа!

Каролин Хам, онколог, сподели случая на възрастен пациент, който страдал от миеломоноцитна левкемия, но химиотерапията не дала положителни резултати. И когато му предложили да започне да консумира чай от корен на глухарче, след известно време д-р Хам била впечатлена от резултатите. Общото му здраве се подобрило. Този чай засяга раковите клетки и ги кара да изчезнат в рамките на 48 часа, като в същото време стимулира растежа на нови здрави клетки. Има много други изследвания, които доказват факта, че екстрактът от глухарче се бори с меланомата, рак на простата и всички други видове рак.

Някои други характеристики на листата и корените на глухарчетата:

Екстрактът от глухарче се използва в традиционната народна медицина от векове, за лечение на редица заболявания:

Анемия
Глухарчето е богато на витамини, желязо и протеини. Витамините са от съществено значение за образуването на червени кръвни клетки, а желязото е важна част от хемоглобина. По този начин едно глухарче помага на страдащите от анемия да подобрят състоянието си.

Слаби кости
Глухарчето е богато на калций, който е жизненоважен за здравината и растежа на костите, глухарчето предпазва от увреждания, свързани с възрастта. Това увреждане може да се дължи на свободните радикали и това често се наблюдава под формата на слабост и крехки кости.

Диабет
Сокът от глухарче стимулира производството на инсулин в панкреаса. Като диуретично натурално лекарство, глухарчето причинява по-често уриниране, което на свой ред помага при отстраняването на допълнителната захар от тялото.

Предотвратява инфекции на пикочните пътища
Глухарчето предотвратява инфекциите в пикочните пътища и пикочния мехур, образуването на кисти в репродуктивните органи и проблеми с бъбреците.

Изчиства черния дроб
Високото съдържание на витамини в глухарчетата, почиства черния дроб, като по този начин помага за правилното му функциониране. В същото време подпомага храносмилателната система, като подобрява функциите на жлъчката. Витамин С намалява възпалението, помага при усвояването на минерали и предотвратява развитието на заболявания.

Подобрява храносмилането
Глухарчето стимулира апетита, подобрява храносмилането и балансира добрите бактерии в червата.

Подобрява състоянието на кожата
Млякото от глухарче се използва при лечението на кожни заболявания, причинени от гъбична и микробна инфекция. То има бактерицидни, инсектицидни и фунгицидни свойства и затова се използва широко за лечение на екзема, сърбеж и лишеи.