НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 6 трика за избелване. Петната изчезват, незабавно, като по чудо

6 трика за избелване. Петната изчезват, незабавно, като по чудо

0
6 трика за избелване. Петната изчезват, незабавно, като по чудо
6 трика за избелване. Петната изчезват, незабавно, като по чудо

6 трика за избелване. Петната изчезват, незабавно, като по чудо.

Белият цвят символизира чистота, съвършенство и доброта. Белите дрехи винаги са били асоциирани с висок социален статус, предизвиквайки уважение и доверие у другите.

Изящни бели дрехи има в гардероба на много хора. Въпреки  своята привлекателност, бялото облекло има голям недостатък – то се замърсява много бързо. Отстраняването на някои петна може да бъде много трудно или дори невъзможно, така че решихме да ви разкрием необичайни и ефективни начини за избелване на любимите ви дрехи.

Надяваме се, че нашите препоръки наистина ще ви помогнат да избелите белите си дрехи и бельо.

Начини за избелване на дрехи

Аспирин
Това хапче за главоболие отлично премахва жълтите петна от белите дрехи. За да направите това, разтворете 5 таблетки аспирин във вода и накиснете прането в този разтвор. След известно време, изперете дрехите по обичайния начин.

Сода за хляб
В 4 литра вода добавете 1 чаша сода за хляб. Накиснете белите дрехи или чаршафи в тази вода. След използването на това средство вещите ще станат снежнобели!

Лимонов сок
За да възстановите първоначалната белота на любимите си вещи, изсипете 1 чаша лимонов сок във водата за изплакване. Изсушете дрехите на слънце. Има и друг начин да избелите белите неща. Накиснете ги за през нощта в гореща вода с 1 чаша лимонов сок. Сутринта, изперете дрехите по обичайния начин.

Оцет
Добавете 1 чаша оцет към перилния препарат. Можете също така да напръскате оцет върху замърсените места, например яка и маншети на ризи. Миризмата на оцет ще се изпари, когато нещата изсъхнат.

Препарати за съдомияни
Най-добре е да използвате продукти, които съдържат малко химически компоненти (без фосфати и хлор). Средствата за измиване на съдовете избелват нещата много по-ефективно от праховете за пране.

Водороден пероксид (3%)
Водородният пероксид може да се използва за почистване на различни повърхности в къщата. Това е прекрасно избелващо средство без хлор, което може да се добави по време на прането. Препаратите, съдържащи химически компоненти, често предизвикват алергия. Ето защо, когато е възможно, опитайте се да използвате естествени средства, които са много ефективни и не вредят на здравето изобщо!

Върнете първоначалната снежнобяла чистота на любимите си вещи и не забравяйте да споделите тези препоръки с приятелите си в социалните мрежи!