НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Ефикасни и в същото време безопасни трикове за блестяща чистота

Ефикасни и в същото време безопасни трикове за блестяща чистота

0
Ефикасни и в същото време безопасни трикове за блестяща чистота
Ефикасни и в същото време безопасни трикове за блестяща чистота

Момичета! Това е просто чудо! Кърпите са безупречно чисти, а кухнята блести! Използвам тези трикове от година и половина и съветвам всеки да ги приложи, тъй като са евтини, безопасни и ефикасни.

Полезни съвети

1. Искате ли да почистите плочките в банята?
Вземете ¼ супена лъжица водороден пероксид, 1 супена лъжица течен сапун и 1 супена лъжица сода. Смесете всичко. Нанесете разтвора върху плочките, оставете за 10 минути и изплакнете с вода.

2. Врътките на печката се замърсяват бързо и не е лесно да се измият. Ще ви трябват клечки за уши, стара четка за зъби, антракс анасонови капки. Потопете клечките в течността, намажете замърсяванията и премахнете мръсотията с четка за зъби.

3. За да почистите абсорбатора, вземете ½ супена лъжица сода и ½ лъжица амониев хлорид. Вземете голям съд с вода, изсипете содата и кипнете, след което сложете филтърът в нея. Ако след тази процедура филтърът не е напълно почистен, можете да го поставите в разтвор от вода и амоняк. Не забравяйте да спазвате правилата за безопасност, носете гумени ръкавици, маска и отворете прозорците.

4. За да почистите чайника, просто вземете оцет, разбъркайте с вода в съотношение ½ и кипнете за известно време.

5. Избършете рафтовете в хладилника с разтвор от сода и вода и той винаги ще бъде чист!

6. Тайната на идеално чистите кухненски кърпи !!!

Кипнете съд с вода, добавете 2 супени лъжици суха белина (продава се в магазините), непълна чаша прах за пране и 2 супени лъжици слънчогледово олио. В този горещ “коктейл” сложете сухи (а не предварително накиснати) мръсните кърпи и оставете, докато течността изстине. Тогава остава само да се изплакнат.

Не мога да преценя какво се случва с кърпите в охлаждащата вода без пране и кипене, какви химически процеси се случват там, но след такава процедура върху хавлиената кърпа не остава и петънце, да не говорим за чай, кафе, мазнини и доматено пюре.

И ето още един много ефективен метод – който използвам от скоро по съвет на свекърва ми. Този ефект се постига без никакви скъпи средства.

Всички петна изчезват, а цветът става просто невероятен, сякаш от магазина.

Кухненски кърпи и подобни вещи, където преобладават мазни петна се отстраняват с горчица. 2 супени лъжици горчица на прах, разредете в 1 литър гореща вода и оставете да заври. Прецедете, разредете в необходимото количество вода и накиснете хавлиите за през нощта. Изперете, както обикновено.

Хавлиите ще станат чисти и дезинфекцирани, а десенът ще стане по-ярък. Белите неща пожълтяват с времето или при прането. Съвет как да избелите прането, просто – заедно с прахта във водата добавете амоняк.

Дори старите неща след няколко подобни процедури ще “изглеждат като нови”.

Копринени и вълнени неща се накисват в разтвор: 10 литра вода 50 гр. прах за пране, 6 супени лъжици сол, супена лъжица амоняк и същото количество 3% водороден пероксид.

Накиснете дрехите за пет часа и след това изперете на деликатен режим на пране.

Чорапи могат да се накисват в топла вода, в която са добавени 2 супени лъжици борна киселина. Отлична профилактика срещу гъбични заболявания.

А може да кипнете вода с прах. Така можете да избелвате и тениски. След това изперете на нормален режим.