НАЧАЛО ЗДРАВЕ Ако страдате от безсъние и главоболие, притеснете тези 3 точки

Ако страдате от безсъние и главоболие, притеснете тези 3 точки

0
Ако страдате от безсъние и главоболие, притеснете тези 3 точки
Ако страдате от безсъние и главоболие, притеснете тези 3 точки

Ако страдате от главоболие и безсъние, ви препоръчваме да използвате метода акупресура (точков масаж), който ефективно премахва различните видове болка и другите неприятни прояви.

Подобно на акупунктурата, акупресурата е древна техника, която изключва употребата на лекарства за лечение.

Акупресурата включва лечение и профилактика на заболявания чрез натиск върху определени точки от тялото. Официалната медицина вярва, че акупресурата е вид рефлексотерапия. Този начин на терапия може успешно да бъде направен у дома без помощта на специалист.

Три точки, които ще ви помогнат да се отървете от проблемите!

1) Точката Ан-Мян

Това е една от най-ефективните точки от акупресурата. При натиска на тази точка, можете да разрешите проблемите си с безсънието. Точката се намира зад меката част на ухото, на изпъкнала кост, наречена “мастоиден израстък”. От тази точка спуснете пръста си няколко сантиметра надолу, докато не усетите малка вдлъбнатина под пръста си, след което леко преместете пръста си назад, докато не докоснете основата на черепа – това е основната точка Ан-Мян. Точката на практика е разположена зад ушите, както се вижда на снимката.

Тези точки са разположени симетрично от двете страни на черепа. Стимулирайте двете точки едновременно с показалец или палец с малки кръгове. За да постигнете оптимални резултати, повторете кръговите движения около 20 пъти.

2) Шеста точка на Ней-гуан (перикарда)

Освен , че масажът в тази точка ще ви избави от умора, шестата точка на перикарда отстранява гаденето, лошото храносмилане, морската болест, главоболието, синдрома на карпалния тунел и дори хълцането!

За да намерите този нервен център, завъртете ръката към себе си, а след това с другата ръка, намерете плътната област между сухожилията, разположена на около четири пръста под китката.

След като откриете тази точка, притиснете и масажирайте с палеца няколко секунди. Повторете този масаж до 5 пъти.

3) Точката „меридиана на бъбреците“ (k1)

Стимулирането на точката на бъбреците в продължение на 20-30 секунди, преди лягане, ще ви помогне да се отървете от безсъние, чувство на тревога и безпокойство, депресия или стрес. Повторете масажа 3 пъти.

Вижте още: Китайците и тяхната „карта на лицето“, която показва заболявания

За да определите правилно тази точка, поставете върха на палеца на крака. Точното положение на този нервен център е между втората и третата метатарзална кост, на разстояние приблизително една трета от разстоянието от петата към пръстите.