НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Камина от тухли е за предпочитане пред всяко мобилно барбекю

Камина от тухли е за предпочитане пред всяко мобилно барбекю

0
Камина от тухли е за предпочитане пред всяко мобилно барбекю
Камина от тухли е за предпочитане пред всяко мобилно барбекю

Камина от тухли е за предпочитане пред всяко мобилно барбекю

Аз наистина обичам храната, приготвена на открито, така че с началото на топлата пролет и лятото, отивам в любимата си вила. И всичко това, защото преди една година съседът ни успя да превърне двора ни в рай на гурме кухнята.

Подвижното барбекю е подходящо за пикник на ново място, а собственикът на вила може да си позволи по-монументално съоръжение. След като претеглихме плюсовете и минусите, решихме да създадем камина с малка площ за готвене на открито. Всъщност, изработването на камина от тухли не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед. Такова съоръжение ще се превърне в място за почивка и забележителност за двора. Дори когато нищо не се готви тук, такава лятна кухня изглежда просто чудесно!

Барбекю от тухли
Това барбекю е специална печка за приготвяне на шиш кебап, построена от тухли. Солидната тухлена скара често е по-функционална и се използва като скара и барбекю, на нея често се готвят и други ястия, дори просто за затопляне на храната. В допълнение, то също е предмет на изкуството за двора. Около това съоръжение е хубаво да се събира голяма компания.

Предлагаме ви да видите как сами да си направите едно необикновено барбекю от тухли. Отлични резултати при минимални разходи!

Първо, трябва да нивелирате зоната под барбекюто и след това да я покриете с плочки. Важно е да се използват огнеупорни материали, като плочки (също и чакъл), защото никой не е имунизиран срещу случайната искра, която ще попадне на земята! Самото барбекю разположете на площадката. За да може зидарията да бъде надеждна, е най-добре да използвате огнеупорни тухли. То може да бъде в различни форми и изработено от специална глина.

Въпреки това, за да направите барбекю, можете да използвате и обикновена червена тухла.

За този дизайн се използват блокове със специална форма, които могат да бъдат закрепени един към друг без разтвор. Специалните канали, монтирани между зидарията, лесно задържат решетката. Не забравяйте, че решетката трябва да се вади за почистване.

Вероятно няма хора, които не биха искали да седят около огъня! Лично аз просто обичам да гледам горещата храна на скарата, особено ако съпругът ми готви храната.

Ето защо на семеен съвет решихме да добавим барбекю. Преди всичко се замислихме за създаване на пейки. Ние ги направихме от бреза, а отгоре поставихме меките възглавници, които аз уших. Също така на този етап вече имахме малка работна маса.

Исках да оформя красиво входа на площадката, добавяйки цветни лехи отстрани.

Накрая, към барбекюто бяха добавени и странични повърхности за работни нужди и съхранение на посудата.

Сега имам къде да съхранявам съдовете. Да, и имам възможност да режа продуктите точно до барбекюто, което е много удобно.

С началото на топлия сезон растенията от цветните лехи започнаха да се съживят. Кухненска градина със салата и билки беше приятно допълнение за нас. Намерихме място и за кутия за въглища.

В допълнение към скарата, в барбекюто може да се монтира подвижна стойка, на която да поставяте тенджера. В такава фурна можете да приготвяте различни ястия, включително пушено месо или риба.

И накрая искам да споделя емоциите си от радостта колко хубава е да се насладите на сутрешната чаша кафе с препечени филийки и песента на птиците, край барбекюто.

Не е трудно да се направи, не изисква много място и материали. Така че такава конструкция ще бъде отлично решение за малка компания или семейство от 3-4 души!