НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Тази двойка спасила отношенията си благодарение на дъщеря си

Тази двойка спасила отношенията си благодарение на дъщеря си

0
Тази двойка спасила отношенията си благодарение на дъщеря си
Тази двойка спасила отношенията си благодарение на дъщеря си

Когато нещо вярно и почтено се разпада, недалновидните хора го изхвърлят и купуват ново, а мъдрите се опитват да го поправят. Това правило важи и за отношенията между хората. Но за съжаление най-често двойката, вместо да се опита да открие причината за разпадането на връзката си, започва все повече и повече да прекъсва отношенията си, което води до пълно разрушаване. И всичко свършва зле, ако не се случи чудо.

Мои добри приятели, съпруг и съпруга, бяха на ръба на раздялата и приключване на отношенията им. В кой точно момент между тях се получи празнина – не беше ясно. За 20 години заедно бяха отгледали красива дъщеря и бяха построили къща. Можеше да живеят и да се радват, но нещо не беше наред. Аз вече мислех, че нищо няма да им помогне освен развода. Но след известно време се срещнах с моята приятелка – видях я красива, слънчева, усмихната. Тя каза, че със съпруга ѝ са добре. И им е помогнало чудо.

“Беше пролет”, започна да ми разказва тя. – Дъщеря ми замина за майските празници с компания и ние не планирахме нищо заедно – просто не можехме да се погледнем един друг. Обикновено отивах при приятели за през целия уикенд, а съпругът ми отиваше за риба. В последния работен ден преди уикенда, буквално половин час преди края на деня, от съпруга ми получих съобщение във Фейсбук – “Спешно си ела след работа у дома, трябва да поговорим”. Помислих си, че вероятно ще иска развод.

Прибирайки се у дома, си мислех да поставя всички точки над “и”. Пристигнах, оставих колата в гаража, влязох в къщата и се изненадах на картинката, която видях – в коридора имаше редове от запалени свещи. Пътят беше от прага, минаваше през стълбите и стигаше директно в спалнята ни, където не бяхме спали заедно поне от няколко месеца.

Отидох до втория етаж, влязох и сърцето ми просто замръзна. Около горящите  свещи, цялото легло беше покрито с рози, а от тавана висяха сърца. Разбирах, че всичко изглеждаше като мечтата на влюбен младеж, просълзих се от нежност. В края на краищата всъщност идвах за развод – а той ми осигури такъв знак за помирение!

Чух стъпки зад гърба си, обърнах се – видях мъжа си, който влезе при мен. Дори не го оставих да каже и дума – незабавно поставих ръце около врата му.

Имахме такава нощ, която вероятно не сме имали от времето на сватбата ни. На другата сутрин един куриер почука на вратата и донесе два билета за курорт и два самолетни билета в същия ден – имахме само няколко часа, за да съберем багажа.

Знаеш ли, най-изненадващо е, че той се кълнеше, че няма нищо общо с това. Той каза, че също е получил съобщение от мен и също идва при мен, за да се разведем. Влязъл в стаята няколко минути по-късно след мен и видял същото – свещи, цветя, мен. Но в такъв момент не ти е до говорене. Все пак ми се струваше, че не казва истината и знам, че беше чудо“ – завърши моята приятелка историята си.

Аз също си мислих, че всичко това е организирано от съпруга ѝ, докато не го срещнах и не ми повтори цялата история с думи. С малката разлика, че вярваше, че цялата романтика е била работа на жена му. Бях в диво объркване. Историята ми се изясни от дъщеря им, която срещнах няколко дни по-късно.

„Ако знаеш колко тежко ми беше с техните кавги и спорове! Но в крайна сметка беше необходимо само да им организирам една романтична вечер. Заради тях отказах моето пътуване с колегите си! Взех пари от всички, които можеха да ми услужат, включително от самите ми родители, за да си купят билети за почивката. Аз и моя приятел бяхме в къщата половин ден, докато подредим всичко. Трябваше да запалим всички свещи. А това беше нещо, с което едва се справихме! Когато майка ми пристигна, едва успяхме да избягаме през прозореца на собствената ми спалня. Колкото до съобщенията във Facebook – изпратих ги от собствените им компютри. Те никога не поставяха пароли на лаптопите си.“

Вижте още: Понякога ми беше трудно да живея само с един родител

Казват, че малките деца са като ангели и носят любов. И ето как едно дете е способно да действа като ангел, за да спаси отношенията на родителите си.