НАЧАЛО ЗДРАВЕ Tова средство почиства кръвта и подпомага работата на черния дроб

Tова средство почиства кръвта и подпомага работата на черния дроб

0
Tова средство почиства кръвта и подпомага работата на черния дроб
Tова средство почиства кръвта и подпомага работата на черния дроб

Tова средство почиства кръвта и подпомага работата на черния дроб.

Глухарчето е кралят сред пролетните лечебни растения. Той има невероятна способност да пречиства организма от вредни вещества. Благодарение на способността си за пречистване на кръвта от токсини, глухарчето подобрява здравето на целия организъм. Това е особено важно за хора с чернодробни, бъбречни и чревни проблеми, нарушения в работата на ендокринните жлези, лошо кръвообращение и др.

Съставки:

300 гр. цветове от глухарчета
1 литър студена вода
1 кг. захар
1 лимон

Приготовление:

Цветята се събират в чисти, незамърсени територии, на обяд, в слънчево време. Изплакнете цветовете със студена вода и ги поставете на кърпа, за да ги подсушите. Оставете ги на слънчево място, докато се изсушат напълно. Отделете венчелистчетата от зелената основа на цветето с ръка или нож.

Поставете венчелистчетата в тенджера и добавете вода. Поставете съда на огъня, кипнете за малко и изключете котлона. Покрийте тенджерата с капак и оставете да престои за през нощта на хладно място.

На следващия ден прецедете разтвора през сито. С лъжица натиснете цветовете в ситото, за да изтече цялата течност.

Налейте разтвора обратно в тенджерата. Добавете захар, лимонов сок и разбъркайте. Варете за около час и половина, за да съхраните всички хранителни вещества, като разбърквате от време на време с дървена лъжица.

Отстранете от котлона, когато течността достигне консистенцията на сироп (който не се разтича след охлаждане).

След като сиропът се охлади, изсипете го в стъклен буркан, затворете плътно и съхранявайте в хладилника.

Този прекрасен сироп може да се консумира в чиста форма, с хляб, можете да го използвате за палачинки или десерти. И също така може да се разрежда с вода (като плодов сироп).

Сиропът има приятен вкус и е много полезен за черния дроб и кръвта. Това лекарство действа като тоник и почистващо средство.

Вместо захар, можете да използвате мед (или 1 част захар, 1 част мед).

Глухарчето не може да се използва от хора, страдащи от храносмилателни патологии (стомашна язва, рефлукс-езофагит) или тези, които са алергични към растението.