НАЧАЛО ЗДРАВЕ Намалете кръвното налягане с помощта на акупресура

Намалете кръвното налягане с помощта на акупресура

0
Намалете кръвното налягане с помощта на акупресура
Намалете кръвното налягане с помощта на акупресура

Страдате от хипертония? И сякаш това не е достатъчно! Повишаването на кръвното налягане е съпроводено с букет от неприятни симптоми: главоболие, световъртеж, шум в ушите, а след – безсъние, понижена работоспособност и емоционално изтощение.

За да намалите кръвното налягане, вероятно приемате медикаменти, лекувате се по народни методи и си предписвате диети само, но… азиатските лекари казват: “Правилната и редовната акупресура ще помогне на тези, които искат да предотвратят хипертония, както и тези, които страдат от нея не повече от една година! ”

Ще ви разкрием как да намалите налягането бързо и ефективно и най-важното – без таблетки. Акупресурата идва на помощ!

Как да намалите високото кръвно налягане?

Акупресурата е необичаен термин, който обозначава точков масаж, при който пръстите леко и упорито действат върху определени биологично активни точки. Лечението и профилактиката на заболявания чрез натиска върху такива точки доскоро се разглеждаше само като метод за отстраняване на симптомите, но днес възгледите относно акупресурата кардинално са се променили.

Научните доказателства сочат, че системно провежданата акупресура помага не само при високо кръвно налягане, мигрена и безсъние, но също така е ефективен компонент на комплексното лечение на остър бронхит и ринит, и дори се използва като метод за справяне с проблемите на потентността при мъжете.

Масажът ще ви помогне бързо да намалите кръвното налягане до нормални стойности, да премахнете главоболието и общото неразположение, както и да възстановите работата на организма си. С компетентен подход можете да подобрите функционалността не само на сърдечно-съдовата, но и на дихателната и нервната система.

Всичко, което трябва да направите, е да овладеете правилната техника на масаж и да действате върху правилните точки. Но най-важното е, че тази техника може да се използва навсякъде и по всяко време без прибягване до специалисти. Чувствате се удобно по време на среща или пътуване в обществения транспорт? Използвайте техниката на акупресура.

Дишайте спокойно, равномерно през носа. Опитайте се да сте спокойни, дори ако въздействието върху точките ви причинява болка. Не забравяйте, че масажът върху активните точки трябва да бъде плавен, точен, дълбок, но в същото време не и травмиращ.

Преди да започнете процедурата внимателно затоплете ръцете си, яжте (за предпочитане 40 минути преди началото на сесията) и не забравяйте да измерите налягането си: ако е прекалено високо, извършете акупресурата за не повече от 15 минути. С точното спазване на техниката след акупресурната сесия ще усетите топлина и приятни болки, които продължават 20-30 минути.

С палец намерете мястото под долната челюст вляво, където усещате пулсирането на каротидната артерия, натиснете и задръжте 10 секунди. След това махнете пръста си, поемете дълбоко въздух, издишайте и натиснете отново. Повторете тази процедура три пъти и след това извършете същата манипулация под долната челюст от дясната страна.

След това три пъти притиснете точките в областта на врата и задръжте 10-15 секунди.

С трите пръста на дясната и на лявата ръка синхронно разтрийте зоната, разположена в долната част на врата, отдясно и отляво на гръбнака. Отново повторете акупресурата три пъти.

За 15 секунди изтеглете и разтегнете средния пръст на всяка ръка.

От вътрешната страна на дланта, намерете точката под малкия пръст и я натиснете за минута. Повторете на другата ръка.

За да намалите налягането, масажирайте активните точки на краката, разположени в центъра на стъпалото на 10 см над петата. Масажирайте всяка точка на десния и левия крак по 2-3 минути.

За устойчиво намаляване на кръвното налягане се препоръчва да извършите дълбок масаж около врата и шията с върха на пръстите.

Вижте още: Ето как да излекувате щитовидната жлеза само с една съставка

Акупресурните точки са много на брой по цялото тяло, но е достатъчно да знаете върху кои да окажете въздействие, така че да получите максимален комфорт. И не забравяйте, че здравето е половината от щастието! Поне така казват азиатските дълголетници. Прилагайте техниките на акупресура редовно, защото в бъдеще тя може да ви спаси от дузина проблеми.