НАЧАЛО ЗДРАВЕ Болката в определена част от тялото издава психологичен проблем

Болката в определена част от тялото издава психологичен проблем

0
Болката в определена част от тялото издава психологичен проблем
Болката в определена част от тялото издава психологичен проблем

Болката може да има своето психологично значение! Разберете повече в статията!

Защо често ви тормозят болки в главата или в гърба, а може би в коленете? Има психологически причини за това!

Разберете защо тази или друга част ви притеснява. Човешкия организъм е невероятна система, в която всичко е свързано.

1) Главоболие

Ако сте постоянно под стрес и изпитвате сериозно натоварване, не се учудвайте, че главата ви боли. Най-добрият начин да победите главоболието е да практикувате релаксиращи практики, например медитация или йога. Следете хармонията на емоционалното ви състояние и главоболието ще спре.

2) Врат

Човек, който не може да си прости за нещо, се оплаква от болка във врата. Тежестта на вината парализира това място, самоосъждането и угризенията трябва спешно да бъдат прекратени. За да се отървете от болката във врата, трябва да се научите да приемате света такъв, както е във всичките му проявления. Препоръчваме ви да прощавате на себе си и на другите – това ще помогне на вашето самочувствие.

3) Рамене

Хиропрактикът Рок Китсон обяснява, че раменете са зона, на която лежи цялата отговорност и грижа, които съпровождат човека. Най-доброто средство за борба с болката в раменете е да споделите грижите на близките си и да спрете да се натоварвате сами.

4) Болка в горната част на гърба

Тази зона е отговорна за любовта, нейното получаване и отдаване. Ронда Дегат, треньор и практик по саморазвитие, вярва, че болки на това място сигнализират, че е време да обърнете внимание на отношенията си с хората, да се опитате да намерите баланс в процеса на обмяна на енергия. Необходимо е да получите любов и да отдавате равномерно количество от нея.

5) Кръст

Долната част на гърба е отговорна за финансовите въпроси, така че ако не сте доволни от финансовото си положение, не се учудвайте, че болката на това място се появява често. Д-р Марк В. Тонг предупреждава: ако парите не ви дават покой ден или нощ, вие печелите малко или имате много разходи, то сте изправени пред сериозни здравословни проблеми. Опитайте се да рационализирате отношението си към парите.

6) Лакти

Алън Вогел в списанието “Психология Днес” казва, че лактите са отражение на това колко жестоки сте към външния свят. Бъдете по-добри, правете компромиси и тази област няма да ви тормози.

7) Ръце

Чрез ръцете си извършвате повечето взаимодействия с външния свят. Лаури Д’Аскензо твърди, че болката в ръцете показва липса на комуникация с хората. Всичко трябва да бъде умерено, помнете това.

8) Бедра

Бедрата са отговорни за вашето развитие. Не се страхувайте от промяната, погледнете събитията, които ви предстоят очи в очи, и болката в бедрата няма да ви безпокои. Да бъдете гъвкави и отговорни към всичко ново, е гаранция за силно умствено и физическо здраве.

9) Колене

Коленете показват проблеми със самочувствието. Ако човек незаслужено принизява себе си или повдига егото си чрез другите, той не може да избегне проблемите с коленете. Лорънс Мишел, специалист по нетрадиционна ориенталска медицина, предлага да се лекувате с чувство за хумор и да обичате себе си.

10) Мишници

На това място се концентрират възмущението и завистта. Д-р Лора Пери ви съветва да се откажете от негативните емоции и да живеете спокойно с душата си, след което напрежението в мускулите ще изчезне и няма да усещате дискомфорт.

11) Глезени

Удоволствията побеждават болката! Глезените са точно за този случай. Болката в тази част на тялото показва, че не знаете как да си почивате и как да се наслаждавате на момента. Джули Дъглас, автор на много книги за самоусъвършенстване, препоръчва да не се лишавате от заслужени награди и да се наслаждавате на живота, колкото е възможно повече.

Вижте още: Лесен начин да се отървете от космите по лицето

12) Крака

Ако имате болки в краката, е време да се научите да се отказвате от негативите и проблемите и да спрете да се фокусирате върху лошите неща. Психологът от Калифорния Адаби Аниджей вярва, че трябва да оцените всяка положителна промяна и да обръщате по-малко внимание на сериозните проблеми.